IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche иска доплащане за... ръчни скорости

При новото 911 GT3 механичната трансмисия ще е допълнителна екстра

Porsche иска доплащане за... ръчни скорости

Шефът на GT разработките на Porsche – Андреас Прьонингер – смята, че около 30% от клиентите на модела Porsche 911 GT3 ще изберат версия с механична скоростна кутия. Припомняме, че в началото на годината Прьонингер заяви, че не се интересува от времената за обиколка на „Нюрбургринг“. Пред журналисти на автосалона в Детройт Прьонингер коментира, че перфектните настройки на пистата могат да се окажат тотално неподходящи за улицата, където серийните коли прекарват почти целия си живот.

Porsche очаква 30% от новите 911 GT3 да бъдат с ръчни скорости

Според информация на списание Auto Guide Прьонингер дори се е обзаложил с колегите си за количеството клиенти, които ще изберат ръчни скорости. От данните не става ясно дали в облога са замесени пари или е просто приятелски.

Така или иначе, една от основните причини новото 911 GT3 да се предлага с механична скоростна кутия е, че неговият предшественик не разполагаше с такава опция, с което Porsche си навлече гнева на закоравелите фенове. Тогава германците обосноваха решението си с ниския бюджет за разработка, който не позволи поддържането на две различни трансмисии.

По това време от компанията имаха и намерение да се концентрират в своята състезателна програма, в която те излизат на пистата с машини, оборудвани с PDK автоматична скоростна кутия. За щастие при разработката на новия модел, инженерният екип на Porsche е разполагал с нужните финанси и време, за да разработи достойна механична трансмисия.

Важно е да се уточни, че удоволствието да сменяте сами предавките в новото си Porsche 911 GT3 ще ви струва допълнителна сума, тъй като серийно моделът ще пристига с автоматични скорости.

Прьонингер подчертава, че гамата на модела вече ще задоволява както клиентите, търсещи скорост, така и тези, които се вълнуват от класическото, механично управление на своя автомобил.

Представянето на нова трансмисия струва доста пари на Porsche, така че не би било учудващо, ако при недобри резултати, въпросните ръчни скорости бъдат изтеглени от пазара. От Ferrari и Lamborghini например, неотдавна се отказаха от механичните скоростни кутии, като в момента и двете компании се представят добре и клиентите им са доволни.

Сега всичко е в ръцете на клиентите, които дълго се оплакваха от липсата на лост за ръчна смяна на предавките. Ако те купуват, Porsche ще има мотивацията да продължи да произвежда.

Снимка: Porsche

 

Тагове: porsche 911 gt3
0 от 500