IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge Demon се оказа още по-бърз

Най-мощният Challenger SRT ускорява от 0 до 60 мили/час за 2,1 секунди

Dodge Demon се оказа още по-бърз

Най-новата версия на Dodge Challenger SRT, който получи името Demon, се оказа още по-бърза от обявеното при нейното представяне. В официалните характеристики на модела бе записано, че той ускорява от 0 до 60 мили (96 км/ч) за 2,3 секунди, но според шефа на северноамериканското подразделение на FCA Тим Кунискис при определени условия автомобилът е още по-бърз.

Dodge Demon се оказа още по-бърз

Топ-мениджърът е категоричен, че новият Demon може да претендира за званието "най-динамичен сериен автомобил на планетата". Сега то принадлежи на Tesla Model S във версия P100D, която ускорява до 60 мили от място за 2,28 секунди. Според Кунискис, машината на Dodge може да бие това постижение.

За да стане това, суперколата трябва да изпълни официално приетия норматив за ускорение, който съдържа много важен елемент. При участие в състезания машината има на разположение малка дистанция, след която се активира хронометърът. Тя не може да превишава 17 см, но те са напълно достатъчни на Demon да свали 0,2 секунди от постижението си.

В изпитанията, в които е записан този резултат, е участвал Dodge Challenger SRT Demon, оборудван с всичко нужно за бърз старт. Колата е имала само една седалка и е била заредена с бензин с октаново число 102. От компанията подчертават, че по същия начин са оборудвани и колите, слизащи от конвейра, така че постижението е напълно редовно.

Dodge Demon се оказа още по-бърз

Самият Demon разчита на 6,2-литров V8 Hellcat, който се поставя и на едноименния Challenger. Мощността на мотора е увеличена до 850 к.с., а максималният въртящ момент достига 1044 Нм. Колата ще излезе в серия от 3300 бройки.

Снимки: Dodge
 

Тагове: dodge challenger srt demon
0 от 500