IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Белите автомобили са най-популярни в Европа

Близо 1/3 от новите коли на континента, купени през 2016 г., са с този цвят

Белите автомобили са най-популярни в Европа

Експерти от компанията BASF Coatings, произвеждаща специални бои и лакове, определиха най-популярните цветове на автомобили за 2016 г. в Европа. Резултатът от проучването показва, че най-много купувачи са се ориентирали към бялото – 29%.

Белите автомобили са най-популярни в Европа

Общо 78% от закупените през миналата година нови коли на Стария континент са били в класически цветове – бяло, черно, сиво или сребристо. Прави впечатление сериозният спад на интереса към сивото – от 16 % през 2015 г. на 12% през миналата. Най-малко търсени са бежовото, зеленото, оранжевото, златистото, виолетовото и жълтотото.

Топ 6 на най-търсите цветове за 2016 г.


1.    Бяло – 29%

2.    Черно – 19%

3.    Сиво – 12%

4.    Синьо – 10%

5.    Червено – 9%

6.    Кафяво – 3%

Авторите на проучването са категорични, че предпочитанията на клиенти към различните цветове се променят в зависимост от сегмента на автомобилите. При компактните машини на първо място е 26% е бялото,  следвано от черното – 19% и сивото – 19%.

При кросоувърите на първо място е сивият цвят, като той е най-популярен и при спортните автомобили. В премиум-сегмента убедителен лидер е черното.

Снимка: BASF
 

Тагове: basf
0 от 500