IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet възражда името Blazer

Американците показаха и бъдещ хибриден кросоувър

Chevrolet възражда името Blazer

Компанията Chevrolet ще предложи на клиентите си нов кросоувър, заради който ще бъде възродено името Blazer. Под него американците продаваха компактни и средноразмерни всъдеходи през периода 1969-2005 г., припомня изданието WardsAuto.

Chevrolet възражда името Blazer

В гамата на Chevrolet новият кросоувър ще се настани между компактния модел Equinox и пълноразмерния 7-местен всъдеход Traverse. Именно от последния новият Blazer ще заеме платформата, като ще измести досегашния Tahoe. Основният му конкурент на пазара в САЩ ще бъде Ford Edge.

Новият Blazer ще се появи на пазара през 2018 г., като производството му ще бъде съсредоточено в завода на концерна General Motors, разположен в близост до мексиканския град Монтерей.

Вероятно отново догодина копанията ще предложи и още един кросовувър. Неговата концептуална версия – Chevrolet FNR-X, бе представена на автосалона в Китай. В разработката на на този автомобил участва и китайският партньор на General Motors – концернът SAIC.

Chevrolet възражда името Blazer

Кросоувърът прави впечатление с активните си аеродиннамични елементи, като при висока скорост електрониката регулира двата спойлера, страничните престилки и жалузите пред решетката на радиатора. Така се намаляват аеродинамичното съпротивление и разхода на гориво.

Моделът е оборудван и със система за автономно придвижване, която сама избира оптималния маршрут. Кросоувърът е оборудван с хибриден силов агрегат, който може да се зарежда от електропреносната мрежа. Chevrolet FNR-X може да се движи изцяло на електричество, но има и режим Sport, при който се променят настройките на окачването и се намалява клирънсът.

Според представител на компанията, абревиатурата FNR в името на модела се превежда като Find New Roads (намери нов път). Под подобно име Chevrolet показа няколко концепта преди години, но нито един от тях не стигна до конвейра.

Снимки: Chevrolet

0 от 500