IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda превърна CR-V в спортен хибрид

Кросоувърът използва системата на Accord

Honda превърна CR-V в спортен хибрид

Honda е един от първите производители на хибриди в света, след като през 1999 г. пусна на пазара малкия хечбек Insight. След това компанията предложи редица хибридни модели – от хечбека Fit до минивана Odyssey. Японците продаваха и кросоувъра Vezel, който също разчита на подобен агрегат, но бе насочен изцяло към вътрешния пазар.

Honda превърна CR-V в спортен хибрид

На автосалона в Шанхай компанията представи нова версия на най-популярния си модел – CR-V, която е получила добавка Sport Hybrid към името си. Нейният агрегат обаче е по-различен от този на стандартните хибридните модели.

Кросоувърът е оборуван със системата i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), която се използва от седаните Accord за американският пазар, както и от минивана Odyssey за Япония. Под капака е поставен 2,0-литров бензинов двигател със 150 к.с., работещ по цикъла на Аткинсън. При по-ниска скорост той не задвижва колелата, а захранва генератор, който на свой ред зарежда батерията. Така придвижването става с електромотор, който при Accord развива 184 к.с.

Honda превърна CR-V в спортен хибрид

При увеличение на скоростта се задейства и двигателят с вътрешно горене. С помощта на трансмисията той се включва към предните колела, помагайки на електромотора. Скоростна кутия в случая няма. Подобна схема използва и Mitsubishi Outlander PHEV, но при него има електромотор и на задната ос, докато Honda CR-V си е изцяло с предно предаване.

От компанията обясниха и присъствието на думата Sport в името на модела. Според експертите от Honda, мигновената реакция на педала на газта и помощта на електромотора карат водача на този хибрид да се чувства като в спортен автомобил.

Honda превърна CR-V в спортен хибрид

Заедно със CR-V Sport Hybrid в Шанхай бе показан и новото поколение на стандартния кросоувър за китайския пазар. Моделът ще се предлага с 1,5-литров бензинов турбомотор, вариаторна трансмисия и предно предаване. Тази версия ще е достъпна единствено за Китай, докато хибридният вариант ще се изнася и за други държави.

Снимки: Honda

Тагове: honfa cr-v sport hybrid
0 от 500