IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel обяви цените на Ampera-е

В Европа електромобилът стартира от 32 330 евро

Opel обяви цените на Ampera-е

Компанията Opel обяви началото на европейските продажби на своя електромобил Ampera-е. Хечбекът ще стъпи първо на пазара в Норвегия, където поръчки започнаха да се приемат още през декември миналата година.

Opel обяви цените на Ampera-a

В скандинавската държа Ampera-e ще се предлага само в една версия, която стартира от 32 300 евро. Първите бройки ще бъдат на разположение на новите им собственици в началото на юни.

За Германия и Холандия ще могат да се поръчат две версии на модела, но базовият вариант ще бъде готов едва догодина. Той стартира от 39 300 евро за германски клиенти, докато модификацията First Edition тръгва от 44 060 евро. За холандците базата е 40 995 евро, а по-високото ниво на оборудване - Launch executive, е оценено на 44 995 евро. Всички цени са без данъци и такси, в тях не влизат и субсидиите, отпускани от властите в съответните държави.

Opel обяви цените на Ampera-a

В базовото оборудване на Ampera-e ввлиза цифров приборен панел, мултумедийна система с диагонал 10,2 инча, подгряване на волана и предните седалки, система за екстренно спиране и предотвратяване на челен сблъсък с функция да разпознаване на пешеходцине. Топ-версиите имат камери за кръгов обзор, система за следене на „слепите” зони и за поддържане на лентата на движение.

Освен в Норвегия, Германия и Холандия до края на тази година автомобилът ще се появи и на пазара в Швейцария. За останалите европейски страни продажбите ще стартират през 2018 г.

Opel обяви цените на Ampera-a

Електрическият Opel Ampera е оборудван с електромотор, развиващ 204 к.с. и комплект литиево-йонни батерии. Обявеният от компанията-производител пробег е поне 380 км, но при подходящи пътни и климатични условия той може да надхвърли 500 км. Хечбекът си има и близнак – Chevrolet Bolt, чиито характеристики са същите, като той се предлага на пазарите в САЩ, Канада и Южна Корея.

Снимки: Opel
 

Тагове: opel ampera-e
0 от 500