IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианска суперкола обещава по 1 конска сила за всеки 2 кг тегло

Първата "гражданска" Dallara ще струва 120 000 евро

Италианска суперкола обещава по 1 конска сила за всеки 2 кг тегло

Италианският производител на състезателни автомобили Dallara завършва изпитанията на първия си „граждански” модел. Официалната му премиера е насрочена за 16 ноември, като датата не е избрана случайно. Тогава основателят на компанията Джанпаоло Далара навършва 81 години.

Гражданската Dallara ще струва 120 000 евро

Въпреки че до премиерата на модела има половин година, а самият тестови прототип все още е покрит със сериозен камуфлаж, изданието Autocar разкри по-голяма част от техническите детайли за модела, както и цените, на които ще се продава.

В основата на автомобила е монокок, направен от карбон. За каросерията също ще бъдат използвани композитни материали. Благодарение на това теглото на машината ще бъде в рамките на 800 кг.

Зад седалките е поставен 2,4-литров мотор на Ford от серията Duratec, който развива 400 к.с. и се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия. Машината ще се предлага в 3 версии – роудстър, тарга и купе, като цените стартират от 120 000 евро.

Гражданската Dallara ще струва 120 000 евро

Автомобилът ще излезе в серия от 600 бройки, които трябва да бъдат произведени за 5 години. За целта фирмата Dallara е купила и модернизирала малка фабрика край Парма. Тя се намира в близост до основния завод на компанията, който произвежда само състезателни коли.

Снимки: Autocar
 

Тагове: dallara
0 от 500