IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes прави най-мощния хот хеч

Новият AMG A45 ще получи най-малко 400 конски сили

Mercedes прави най-мощния хот хеч

Производителите на спортнимодели са поставени пред интересна дилема – от една страна те трябва да намаляват нивото на вредни емисии, които отделят колите им, а от друга, клиентите продължават да очакват по-мощни возила. Следващото поколение на Mercedes AMG A45 ясно показва посоката, избрана от компанията, особено след като стана ясно, че автомобилът ще получи двигател с мощност поне 400 конски сили.

Поне 400 конски сили за следващия Mercedes AMG A45

„Не искаме да подсказваме или пък даваме информация на нашите съперници, но трябва да предложим модел с мощност над 300 киловата (402 конски сили) – това е новият стандарт – заяви шефът на Mercedes-AMG Тобиас Мьоерс по адрес на следващия AMG A45. – Много е вероятно да използваме електрически задвижвано турбо заедно с 2-литров 4-цилиндров мотор, за да се справим с тази задача.”

Поне 400 конски сили за следващия Mercedes AMG A45

AMG вече използва такова решение, но при 3-литровите 6-цилиндрови мотори, обаче Мьоерс направи уточнението, че при новия A45 ще се търси еволюция на тази формула. Слуховете, че следващото поколение А45 ще е с мощност над 400 конски сили не са от вчера. Преди две години Мьоерс обеща, че новият А45 ще е най-мощният в своя сегмент.

По-късно стана ясно, че инженерите на Mercedes-AMG планират да използват в колата 9-степенен автоматик с два съединителя, която ако работи заедно с мотор с мощност над 400 конски сили, ще осигури на А45 ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

С тези данни А45 ще е пряк съперник на Audi RS3, който се задвижва от 2,5-литров 5-цилиндров редови двигател с турбокомпресор и мощност 400 конски сили и максимален въртящ момент 480 Nm.

Тагове: mercedes mercedes-amg amg a45
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не са като преди няколко години двигателите във Ф1. Реално сега един двигател издържа около 2000 км. в състезателно темпо. И това е без квалификациите и тренировките, което значи поне още толкова. Розберг през 2016-та успя да се вмести в допустимите 4 двигателя, пък си стана шампион, не е като да не им е давал зор.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Азер Гъзаев ( преди 6 години )
    Да бе..след състезанието кво става или остава от тоя мотор и кой би рискувал с него???! Съзтезанието е чупене на пари на момента..в живота като го купиш малко по спокойно
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, ама не. Вече го няма това с разглобяването и подмяната на части на двигателите във Ф1. От 2015 г. е в сила правилото за лимит от 4 двигателя на пилот за целия сезон. Всичките 6 компонента на използван за първи път агрегат (power unit) се запечатват от комисари на ФИА и няма пипане, докато не фалират и има нужда от смяна на някой от тези компоненти. Няма ремонти. Позволено е до два от шестте да се сменят, което не се брои за смяна на двигател, но пипнеш ли трети - замина пилота с наказание.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, само дето след всяко състезание мотора се отваря и реновира....
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами не е за чудене толкова. В момента AMG изкарават над 1000 коня от 1.6 литровия двигател във Формула 1. А там се гони ултра ефективност. Не би било толкова невъзможно да направят "цивилна" версия на 2-литров двигател с над 400 коня. Вече имат опит с издръжливостта на материалите от Ф1, с охлаждането - също, така че действат. Нали именно заради този ефект върху масовите автомобили от ФИА толкова държаха да се ползват даунсайзнати 1.6 литрови V6 мотори във Ф1.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    Бреййй, 400 к.с. от 2,0.. !!!От една страна - БРАВО.. От друга остава въпросът, колко ще е надеждна толкова форсирана кола...Сериозна бегачка..