IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийното BMW X2 ще залага предимно на дизела

Компактният кросоувър бе заснет на тестове на „Нюрбургринг”

Серийното BMW X2 ще залага предимно на дизела

Изданието Motor1 публикува нова серия снимки от тестове на кросоувъра BMW X2, направени на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Ако се съди по тях, серийната версия на модела няма да се отличава от едноименния концепт, показан по време на автосалона в Париж през есента на 2016 г.

Серийното BMW X2 ще залага предимно на дизела

Според информацията на изданието, при излизането си пазара BMW X2 ще се предлага предимно с дизелови двигатели, докато бензиновата версия ще бъде само една. Турбодизелите с обем 2,0 литра ще развиват 150, 190 и 230 к.с., като ще могат да се съчетават както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки.

Бензиновата версия също ще има 2,0-литров агрегат, като той ще получи 192 к.с. На по-късен етап ще се появи и вариант със същия мотор, който ще развива 300 к.с. Все още не е ясно дали ще има модификация, разработена от М-подразделението на BMW, но това е малко вероятно.

Серийното BMW X2 ще залага предимно на дизела

Самият компактен кросоувър използва платформата на X1, като ще се сглобява в същото предприиятие, в което се поризвежда и донорът му – завода в Регенсбург. На пазара автомобила ще се появи в началото на 2018 г., като ще трябва да се конкурира с Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport и Volvo XC60.

Снимки: Motor1

 

Тагове: bmw x2
0 от 500