IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler пробутвал насила Tipo на дилърите си

Италиански търговци се оплакват, че концернът им натресъл нежелани коли за 90 милиона евро

Fiat-Chrysler пробутвал насила Tipo на дилърите си

Концернът Fiat-Chrysler е включил в балансите на италианските дилъри на Fiat коли, които те не са поръчвали. Както съобщава Automotive News, търговските центрове на марката са получили слабопопулярни автомобили на обща стойност 90 млн. евро.

Уличиха концерна Fiat-Chrysler в голяма измама

Представител на една от фирмите е разкрил пред изданието, че на нейния баланс в дилърската система внезапно се е появила голяма партида от лошо продаващия се Fiat Tipo, както и сериозна бройка ванове Ducato.

„Зачислиха ни голям брой Tipo, които ние не сме поръчвали. На всичко отгоре тези коли са с объркани спецификации, което прави продажбата им още по-трудна. Ние и без това имаме излишък от този модел, който не можем да продадем”, разкрива търговецът, пожелал да остане анонимен заради опасения от негативна реакция от ръководството на концерна FCA.

От друга компания, която продава автомобили Fiat, съобщиха следното: „Наскоро Fiat ни изпрати сметка за 5000 автомобила от един модел (името не се съобщава, но най-вероятно отново е Tipo), от който през тази година с много трудности продавахме под 4000 бройки на месец”.

Самият Fiat Tipo (предлаган на някои пазари като Aegea) замени в гамата на марката модела Linea. Автомобилът е достъпен като седан, хечбек и комби, а цените му на пазара в Италия стартират от 15 000 евро.

Според Automotive News, подобен ход ще позволи на концерна да увеличи обемите на продажбите си през първата четвърт на 2017 г. и съответно да повиши дохода си с 90 млн. евро. По-рано тази година шефът на концерна Серджио Маркионе призна на прес-конференция, че първото тримесечие на годината е било много трудно за компанията му.

От FCA засега не коментират твърденията на дилърите си, но се отбелязва, че напрежението в отношенията между централата и 150-те дилърски центрове в Италия се повишава непрекъснато и това може да доведе до нови проблеми.

Снимка: Fiat

Тагове: fiat-chrysler fiat tipo
0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    .Имах служебен Пунто Това не бе кола а купчина ***Кое Пунто?Последното е ЖЕЛЯЗНО!1.4Т 120к.с. 100000км за две години без особени ядове на газ!
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до Фят Фятов ( преди 6 години )
    Астра?Не съм се качвал във Фиата, но не може да е по-зле.Имаме служебни Астри от зимата и всички колеги са единодушни, че Астра няма никакви достойнства.Колата е адски зле.Неудобни седалки, вози отчайващо зле, таблото е претрупано с бутони и интериора мирише много, много гадно.
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Фят Фятов ( преди 6 години )
    Направо са се скъсали да го карат нецитИ Даже каруцата логан се продава повече в ГерманияЕдинствено в Турция има пазар но там е на половин цена от тия 15.000? . Баси, за тези пари взимаш Астра
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Petrov 85 ( преди 6 години )
    Като е калпав автомобил защо го карат немците
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    още като показаха модела си знаех,че освен за Истанбулско такси за друго не става.
  • #5
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Съмнителна кола , от марка с пословично "качество" , на всичкото отгоре сглобена от мустакати башсерсеми в Анадола. Всичко над 6-7000 лева за нова е немислима цена
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    вин ( преди 6 години )
    Не че ми пука, но на какво отгоре цените на Фиат са като на много по доказани в качество марки, въпреки многото класации, където много добре знаят къде стоят!?За мен в Европа вече няма хляб за тях, въпрос на време е да глътнат вода.
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фиат е във ФАЛИТ от 1982-83 От тогава са го спасявали десетки пъти с държавни пари .Имах служебен Пунто Това не бе кола а купчина *** Коя *** глава го е проектирала Да не споменавам ,че смяна на една крушка на фара ,беше като да разглобиш ядрен реактор .
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ducato си е супер - според мен най добрия в класа си.Обаче Типо (или ТЪПО) както някои наричака предишния модел е зле - честно казано ми прилича на американска операция за повдигане на акциите.
  • #1
    17 rate up comment 9 rate down comment
    xexe ( преди 6 години )
    Просперитет има там където има ред и дисциплина.В Италия такиова неща няма в Европа такивв има само в Австрия и Германия!Факт!