IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се краде чисто нов Mercedes C-Class (ВИДЕО)

Крадците приближават черна чанта до стената на къщата...

Как се краде чисто нов Mercedes C-Class (ВИДЕО)

Британска двойка успя да заснеме крадците на своя автомобил. Колата е била задигната от алеята пред къщата им, но не това е най-интересното в случая – по-интересно е как точно крадците успяват да отключат и запалят колата.

Как се краде чисто нов Mercedes C-Class (Видео)

На кадрите от охранителните камери на пострадалите се вижда, че единият крадец се приближава до къщата и насочва към стената чанта за лаптоп, в която очевидно има някакво устройство, което засича честотите на дистанционното управление на колата. След това двамата някак успяват необезпокоявани да отворят автомобила и си тръгват с него.

След проведеното разследване се оказало, че някой е направил проверка на историята на колата няколко седмици преди тя да бъде открадната. В Англия се предлага подобна услуга, която е известна като „HPI check” и предоставя пълна информация за всеки продаден в страната автомобил, като целта е клиентите на втора ръка автомобили да са запознати с миналото на колата, която се готвят да купят. В случая обаче, онлайн услугата е използвана по неправомерен начин. Ироничното в случая е, че чрез HPI check всеки може да провери дали даден автомобил е откраднат.

Смята се, че в случая крадците са търсили точно определен модел – актуалният Mercedes C-Class. Според публикация в Daily Mail, ощетената двойка смята, че слабото звено във веригата в случая е системата за безключово влизане и запалване на техния Mercedes C220d, а крадците са прекарали достатъчно време в наблюдение, за да преценят кога е най-подходящият момент за удара.

Собствениците смятат, че във въпросната чанта има не нещо, което копира честотите на дистанционното, а просто усилвател на сигнала, който заблуждава автомобила, че ключът му е по-близо, отколкото в действителност е. Останалото е лесно – просто да намериш автомобил, който е паркиран в близост до къщата и да разчиташ, че собствениците са оставили ключовете до вратата.

Потърпевшите казват за Daily Mail, че от Mercedes-Benz са били много отзивчиви и са направили всичко по силите им да намерят откраднатия автомобил, но се оказало, че системата за проследяване е била деактивирана от крадците. 

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бг, тури и един пиропатрон с бренеке, първия късметлия получава и почетно членство в майските рози ;) Или ножчета залепени на дръжката на вратата, ефекта е доста цветен.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дачията е лилена от подобна глупост.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Наистина,твърде вероятно е да е усилвател на сигнала при Keyless go системата. Който я има незабавно да си сложи аларма, защото се крадат много лесно
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ! ( преди 6 години )
    За тая кола си сака гараж бако, тва неа заковано, 100 иади са си
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    бг ( преди 6 години )
    Тези модерни технологии само заблуждават, че ти улесняват живота. Тва keyless е супер тъпо и лесна мишена за хакери. Аз и ключа си ползвам, и аларма си имам която не е толкова модерна, че да се отключи с лаптоп и скрито копче имам. Ако не натиснеш копчето преди да запалиш, електрошок ти запалва ***. Пък нека им е удобно, кола за 100 бона да се краде за 30 секунди...
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Българи?