IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв ще бъде следващият Duster?

Всъдеходът ще получи нова платформа и двигатели, както и версия със 7 места

Какъв ще бъде следващият Duster?

Сегашната Dacia Duster, въпреки вече напредналата си възраст, продължава да държи позиции на пазара. За 2016 г. моделът успя да се нареди на 7-о място по продажби сред кросоувърите в Европа. В Русия автомобилът се продава под марката Renault, като също е в Топ 10.

Какъв ще бъде следващият Duster?

Сега концернът Renaut-Nissan усилено се готви да пусне на пазара неговото ново поколение. Според шефа на групата Карлос Гон, премиерата на Duster ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември, а стартът на продажбите е планиран за началото на 2018 г. Какви ще бъдат новостите при кросоувъра, разкрива донякъде изданието AutoExpress.

Модернизирана платформа

Голямата загадка е дали следващият Duster ще получи ново шаси или ще съхрани сегашното. Предполага се, че в компанията ще запази шасито на модела – B0, но ще го модернизира. Това означава, че използването на модерната архитектура CMF-C от Renault Kadjar и Nissan Qashqai е малко вероятно.

Какъв ще бъде следващият Duster?

Промените ще засегнат пружините и амортисьорите, които ще получат нови настройки. Предвижда се и поставянето на стабилизатори за напречна устойчивост. В същото време моделът ще порасне на размери, като се очаква дължината му от сегашните 4315 мм да достигне 4500 мм. Обемът на багажника също ще се увеличи до 500 литра.

По-практична версия със 7 места

Една от главните новости около модела е, че няколко месеца след излизането на стандартната версия ще се появи и модификация с 3 реда седалки. Тя ще се казва Grand Duster. За нея също ще се използва сегашното шаси B0, като това ще позволи на Renault-Nissan да икономиса средства.

Какъв ще бъде следващият Duster?

Версията Grand Duster ще е дълга около 4700 мм, като с прибран трети ред седалки багажникът ще побира до 650 литра. В компанията-производител са на мнение, че подобен автомобил с успех би се противопоставил дори на модели като Kia Sorento и Hyundai Santa Fe.

Турбомотор и нов дизел

Като цяло кросоувърът ще запази сегашната си гама мотори, но към тях ще се присъедини 1,2-литров бензинов турбодвигател, развиващ 125 к.с. Той ще може да се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия с 2 съединителя. Вместо сегашния 1,5-литров турбодизел ще се предлага 1,6-литров турбомотор със 130 к.с., взаимстван от Renault Kadjar.

Спортен външен вид и разширен списък с оборудване


Сведенията за външния вид на Duster са малко, тъй като заснетите до момента прототипи бяха добре покрити с камуфлаж. Все пак колегите от Auto Express, които представиха своето виждане за бъдея модел, са на мнение, че той ще е по-елегантен и издължен. Кросоувърът ще получи напълно нова предна оптика, други брони и джанти.

Какъв ще бъде следващият Duster?

Салонът на автомобила няма да бъде променян радикално, като сегашните циферблати на предния панел ще се се запазят. Същото се отнася и за въздуховодите на вентилационната система. Ще има обаче напълно нов волан с 4 спици вместо досегашните 3, както и нов блок за управление. Клаксонът най-после ще бъде преместен от левия превключвател в центъра на волана.

Като цяло базовото оборудване на следващия Duster отново ще бъде доста спартанско, но пък топ-версиите ще се предлагат с мултимедиен комплекс, спътникова навигация, датчици за дъжд и паркиране, както и с камера за заден ход.

Снимки: AutoExpress

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    сЛоган ( преди 6 години )
    рено - лоша Дачия за повече пари!
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    умънците нямат нищо общо в разработката на Дачия , това е бюджетно Рено , което се сглобява в Румъния и е брандирано като Дачия . На всички пазари извън ЕС тези модели се продават като Рено . Иначе знаем добре какви недоразумения бяха старите Дачии , които се произвеждаха почти 100% в Румъния , лично аз имах такава тоалетна та много добре знам .
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    до Новият Задръстер ( преди 6 години )
    Пич Дачия не е кола за комплексари. Дачия е кола за практични и уравновесени хора които знаят как да планират живота и разходите си. Надежден и добър автомобил. За комплексарите продават супер нов внос БМВта на по 13 - 15 години и 350 000 реални км, карани от баби и лекари в Германия.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На първата рисунка по ми харесва.
  • #3
    5 rate up comment 24 rate down comment
    Новият задръстер ... ( преди 6 години )
    за още по-големи задръстеняци!
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Еми правят го хората, ако някой беше ми казал преди време когато почваха да възраждат дачия, честно казано нямаше грам да му повярвам. А вече виж те къде са едва ли някой вече се сеща за първите логани които бяха леко нелепи. Сега визията им е наистина добра.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Dacia ( преди 6 години )
    Само да запазят сегашната цена даже и да я намалят