IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещото Audi Q8 стъпи на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Цената на серийния модел ще превиши 100 000 евро

Бъдещото Audi Q8 стъпи на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Видеозапис, на който се вижда бъдещия кросоувър на Audi – Q8, по време на тестове на пистата „Нюрбугринг” бе публикуван от изданието Motor1.

Бъдещото Audi Q8 стъпи на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Според информация на изданието, серйнията версия на модела ще се появи на пазара догодина, като ще се произвежда в завода на марката в Братислава (Слвк). Новото Audi Q8 ще се конкурира с BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe, като цената му ще превиши 100 000 евро.

Дизайнът на кросоувъра почти изцяло повтаря този на едноименния концепт, показан през януари на автосалона в Детройт. Неофициално се твърди, че Q8 ще получи бензинови и дизелови V6 и V8 двигатели. При излизането на пазара най-мощна ще бъде версията SQ, която ще разчита на 4,0-литров дизелов V8 с 430 к.с.

Очаква се и излизането на модификация RS Q8, за която е предвиден V8 двигател с около 600 к.с. Вероятно ще има изцяло електрическа версия E-Tron.

Що се отнася до показания в Детройт концепт, той беше с хибриден силов агретат, в който влизат 3,0-литров бензинов V6 и електромотор със сумарна мощност 470 к.с. От Audi твърдят, че серийният Q8 Sport Concept до 100 км/ч ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и развива максимална скорост от 275 км/ч.
 


Снимки и видео: Motor1
 

 

Тагове: audi q8
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Aнонимен ( преди 7 години )
    Проблем ли ти е, ти тамън извади 85 000 за 7 *** серия, и реши че айде има и 8 ***, да се метнеш у нея и то ядец...Съвсем отделен е въпроса заслужава ли си да вземеш 2,5 тона ламарина за 200 000 лв.. при положение че нямаш къща за толкоз. В другата статия четем как дават милиони за китасйко електро..народа е луд ама и с пари,нека дават.
  • #7
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До коментар 1 ( преди 7 години )
    Става за много работи. Може да не е най-добрия офроудър този тип СУВ-чета, но са много по-добри офроудъри от леките коли, особенно в кален коловоз или сняг. Втори плюс е бажаж, побират доста повече багаж от лек автомобил, освен това, голяма част от тях могат да се поръчат със 7 места, което в определен момент, може да се окаже голям плюс. Може да не може да се състезават с Ферари или М3, но пък могат да бият останалите по-обикновенни леки коли. А и дава малко повече защита от лекия автомобил ако стане ПТП. Дето се вика от всичко по-малко, нещо като пералня със сушилня. Ако човек може да си го позволи, ще получи повече отколкото би получил от обикновен лек автомобил.
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Роби ( преди 7 години )
    Отвратително грозен трошлив самосвал.
  • #5
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Яяяя ( преди 7 години )
    Я колко хейтърчета са се изходили по темата.. ми имат хората правят..едни други фирми дето правят чайници и лигени нямат нищо..а едни пък още са в каменната ера и шофират с квадратни капли..Друса ли Дошееее...
  • #4
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Ха-ха ( преди 7 години )
    Това немците са голяма работа!!!Даже и крайпътните тоалетни ги тестват на писта!
  • #3
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Сега очакваме да издрънчи на кухо в мантинелите още на първия завой на ринга, както го направи и 7-ия *** на алуди!
  • #2
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Германски Москвич. Грозотия!
  • #1
    26 rate up comment 9 rate down comment
    aldi ( преди 7 години )
    Брех ,че голем ***!!!Ама пък луксозен!Не,че не го харесвам ,просто се чудя каква му е идеята,функцията-за офроуд не става,за спорт не става,за града прекалено голям....ааа сетих се маркетингов трик за запълване на ниши,става и за преборване на някой друг комплекс.Иначе познавайки германци знам ,че са практични хора.