IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнер на BMW M нарисува нов модел на Great Wall

Концептуалният HB-03PHEV бе представен под марката Haval

Дизайнер на BMW M нарисува нов модел на Great Wall

Белгиецът Пиер Леклерк е добре познат в автомобилните среди, тъй като в един момент от кариерата си беше главен дизайнер на M-подразделението на BMW. Сега той заема същия пост в Haval – марка, принадлежаща на китайския концерн Great Wall. Последното му творение – концептуалният модел HB-03PHEV, бе представено на автосалона в Шанхай.

Дизайнер на BMW M нарисува нов модел на Great Wall

Купеобразният кросоувър до голяма степен напомня на BMW X4, като за това помага и цветът на прототипа – фирменото синьо, познато от М-моделите на баварците. Предницата на автомобила с 6-ъгълна решетка на радиатора обаче препраща и съм конкурентите на BMW от Audi.

Като цяло обаче машина е наистина впечатляваща. В салона китайците са заложили на лакиран карбон, комбиниран с оранжев цвят. Вижда се и сензорен дисплей, разположен през водача, както и седалки с възможност за електрическо местене.

Засега от Haval не разкриват никакви технически детайли за кросоувъра. Ако се съди по името на модела, той представлява хибрид с възможност за зареждане в електропреносната мрежа. Според представител на марката, идеята е този автомобил да демонстрира желанието и възможностите на компанията да прави кросоувъри от всякакъв вид, дори от дръзки спортни модели.

Все пак този автомобил няма да остане само концепция, а ще се появи на пазара в Китай през 2018 г.

Снимки: Auto.Mail

Тагове: great wall haval
0 от 500