IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel показа с какво ще спира Qashqai

Германците представиха новия си кросоувър Grandland X

Opel показа с какво ще спира Qashqai

Компанията Opel представи поредния си нов модел – всъдеход под името Grandland X, който на европейски пазар ще трябва да се противопостави на Nissan Qashqai и на новия Seat Ateca. Дебютът на автомобила пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт през есента.

Opel показа с какво ще спира Qashqai

Дължината на машината е 4477 мм, широчината – 1844 мм, височината – 1636 мм, а разстоянието между двете оси – 2675 мм. По този начин кросоувърът е с близо 200 мм по-дълъг от представения по-рано Crosland X и със 100 мм от Nissan Qashqai. В същото време обемът на багажника е 514 литра (1622 литра при свалени задни седалки), което е с 84 литра повече от Qashqai.

Opel показа с какво ще спира Qashqai

Петместният кросоувър е изграден на платформата на групата PSA, използвана за Peugeot 3008 и Citroen C5 Aircross. Засега от Opel не разкриват двигателите, но се очаква това да бъдат бензинови мотори с обем 1,2-1,6 литра, развиващи от 130 до 165 к.с., както и с дизели до 180 к.с.

Opel показа с какво ще спира Qashqai

Вместо задвижване на четирите колела Opel Grandland X е получил системата Grip Control, позната от Peugeot 3008 и 5008. Тя оптимизира системата за стабилизация, както и системата срещу буксуване, като ги настройва спрямо пътните условия.

Opel показа с какво ще спира Qashqai

В оборудването на кросоувъра на немците влизат адаптивен круиз-контрол, система за кръгов видеообзор, подгряване на волана и на седалките, както и безкабелно зареждане за смартфони.

Снимки: Opel
 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 5 rate down comment
    The vice ( преди 6 години )
    Я пак да се посмеем за спирането
  • #5
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Селски, никъде няма влияние на Пежо - нито при двигателите, нито при дизайна. И двете са си на Опел. Не се изказвай, след като си слаб в мисленето.Сделката с Пежо-Ситроен беще подписана преди месец, така че просто няма как някой от французите да е повлиял на кола, проектирана преди около 2 години и произведена в момента на подписването.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    вин ( преди 6 години )
    Кой, къде прочете че двигателите ще са на Пежо, (в което няма нищо лошо, особено дизелите), при условие, че от няколко години Опел вложиха много в разработка на нови двигатели и скоростни кутии??? Тези разработки също влизат в цената на сделката!
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до сега ползваха дизели на фиат. на пежо или на фиат е горе долу все тая. не са много добър избор но не са и толкова зле като на фв.все пак е добре че все по малко хора предпочитат отиващата си дизелова технология и предпочитат други двигатели и системи.
  • #2
    1 rate up comment 9 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Силно напомня на Киа Спортидж. Иначе са се справили добре с дизайна. Определено започва да личи влиянието на Пежо. Двигателите ще са Пежо, което не е плюс според мен, но дизела на Пежо е една идея по-добър от този който използваха Опел до момента.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Opel Astra f caravan 95 1.7 turbo diesel железария почти никаква ръжда единствено на резервоара.Volkswagen golf 3 1.6 96 без газова уредба Много запазен без ръжда обаче двигателя не му е в ред като завали дъжд защо така