IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли ще е Формула 1 след 10 години?

Renault показа бъдещето в Шанхай

Това ли ще е Формула 1 след 10 години?

Renault представи на салона в Шанхай концепта R.S. 2027, който показва визията на французите за това как може да изглеждат болидите във Формула 1 след 10 години. Компанията се завърна във Формула 1 като конструктор за началото на миналия сезон и през 2017 вече демонстрира напредък спрямо съперниците си.

Това ли ще е Формула 1 след 10 години?

R.S. 2027 e създаден според идеите, на които се подчинява и съвременната Формула 1, но концепцията му е доста по-радикална. Теглото на болида е 600 килограма, а мощността на хибридната й система за задвижване – 1340 конски сили, което осигурява на R.S. 2027 уникален коефициент на съотношението мощност/тегло. Формула 1 върви към закрити кокпити и по-сериозна защита на пилотите и това е отразено в кокпита, който обаче е напълно прозрачен, за да могат феновете да гледат какво прави зад волана пилотът. Освен това пилотът е защитен и от два титаниеви ролбара, които излизат от бордовете на кокпита в случай на инцидент.

Това ли ще е Формула 1 след 10 години?

R.S. 2027 е със задвижване на четирите колела, които са и управляеми, а в хибридната система са намерили място батерии, чиито капацитет е почти пет пъти по-голям от тези, които сега се използват във Формула 1. Другите промени са съчетание от агресивно развитие на аеродинамиката – като подвижните крила и по-добър естетически вид – като активните LED светлини.

Това ли ще е Формула 1 след 10 години?

Заедно с R.S. 2027 от Renault представиха и някои свои идеи за промени в програмата на състезателните уикенди във Формула 1 – да има две основни състезания – спринт и по-дълго, като второто да е 250 км. А в петък вечер да има нощно състезание за дебютантите и резервните пилоти, за да могат те да трупат опит.

Тагове: renault renault rs 2027
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като гледам как постоянно налагат ограничение, бъдежето на формула едно ще е с *** а пилотите ще ги въртят като луди, за да се изпреварват.