IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компания за суперколи показа електрически кросоувър

Създателите на EP9 навлизат в нова ниша

Компания за суперколи показа електрически кросоувър

Китайската компания Nio натрупа известност с електрическия супер автомобил EP9 с мощност 1360 конски сили, а сега новата марка представи на изложението в Шанхай 7-местен електрически кросоувър, наречен ES8. От Nio обявиха, че производството на серийната версия на модела ще стартира през 2018 година.

Nio показа електрически кросоувър

Шасито и купето на ES8 са изцяло от алуминий, като дължината му е почти 5 метра, а колесната база – 3 метра. Местата за пасажерите в кабината са разположени по обичайната формула 2-3-2. Все още от Nio няма техническа информация за ES8, но от компанията уточниха, че кросоувърът ще се задвижва от два електромотора – по един на предния и задния мост.

Nio показа електрически кросоувър

Китайците са изкопирали и едно от решенията на Tesla, като американците пък доразвиха идея на Renault – ES8 ще предлага възможност за бърза смяна на батерията. С оглед на това, че ES8 изглежда почти готов за серийно производство, то окончателният вариант едва ли ще различава много от този, който дебютира в Шанхай.

Тагове: nio ep9 nio nio es8
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Паисий ( преди 6 години )
    Ох мале,и тук ли нравоучители..то нивото е къде под нулата ама и даскали се извъдихте,ти от коя маса си ? От групата на дискавъритата ли? Да отбележим тааа твойтъ пунтОация...даскале!
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    A, и между другото, степенуването се пише с тире, т.е в твоят случай ПО-ДОБРЕ, Грамотнико! :)
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    "какви картинки бе ***, ауди продава A3 e-tron по добре от i3 на bmw. 1% от продажбите им в Европа са A3 e-tron."Типичен пример на фенската маса на ФВ! Обявява другите за НЕГРАМОТНИ, в изречение, започващо с малка буква, пишещ имена с малки букви, задаващ въпрос без въпросителен знак в края и липса на пунктоация!Really!!!
  • #5
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    какви картинки бе ***, ауди продава A3 e-tron по добре от i3 на bmw. 1% от продажбите им в Европа са A3 e-tron.
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    "Ти за Е-ъп или Е-Голф чувал ли си? От 2-3 години са на пазара"Прах в очите на заблудени фенове на ФВ масата! То няма никакъв пазар на практика за тия модели, по-добре да си ги бяха оставили на картинки, както правят от Ауди например! :)От нафтови сажди и дим около вас, не можете да видите реалността!
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като куцо и просто иска да се пише еко,ми на ви бре всекакви талиги..айде взимайте да сте модерни и псевдо еко.Само чакаме цирка като станат твърде много миксерите..да видим с тока какво ще правим.Ама с глупаците е така те винаги режат клона на който седят и палят собствената си плевня ,че да игори и на съседа.
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти за Е-ъп или Е-Голф чувал ли си? От 2-3 години са на пазара
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ауто ( преди 6 години )
    Куцо и сакато изкараха електромобили, сега е ред на ФВ и Ауди! :)))