IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis ще предложи и стилно Gran Tursismo

Бъдещият G70 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 скунди

Genesis ще предложи и стилно Gran Tursismo

По време на автосалона в Ню Йорк компанията Genesis, която се отдели от Hyundai, представи своя концептуален кросоувър GV80. При премиерата на автомобила стана ясно, че фирмата съвсем скоро ще предложи и модел от клас „Gran Turismo”, който вече е в процес на разработка.

Genesis ще предложи и стилно Gran Tursismo

Пред изданието CarAdvice главният дизайнер на марката – Люк Донкерволке, който дойде в Hyundai от Volkswagen и Bentley, разкри подробности за бъдещия автомобил на Genesis. Той ще се казва G70 и ще се присъедини към показаните по-рано G90  и G80.

Корейците вече показаха концептуална версия на модел с подобно име (на снимката), но това беше купе. Новият автомобил ще бъде купе с 4 врати, който ще използва агрегатите на показания през миналата година Kia Stinger. Нещо повече – машината на Genesis дори ще бъде по-бърза. Версията на Stinger с 3,3-литров V6 с 370 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а G70 с този мотор ще прави същото за 4,7 секунди.

В Genesis (съответно в Hyundai) планират серийната версия на G70 да излезе на пазара догодина. През 2019 г. компанията ще предложи и голям кросоувър в стила на споменатия вече GV80, а през 2020 г. трябва да се появят средноразмерен SUV и купе.

В компанията не изключват възможността бъдещото GT на по-късен етап да получи и електрически силов агрегат. Това на свой ред призна шефът на корейската марка Манфред Фитцджералд, който по-рано бе начело на Lamborghini.

„Очаквам до няколко години електромоторите, предлагани от различните производители, да бъдат напълно изравнени като динамика. Така съревнованието между компаниите за част от секундата ще стане безмислено”, коментира Фитцджералд.

Снимка: Hyundai

Тагове: gran turismo genesis g70
0 от 500