IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперколи за почти без пари

Вярно е, че не са в движение, но пък се продават изгодно

Суперколи за почти без пари

Всеки иска да каже: „Имам Ferrari” или „Имам Lamborgini”, но малцина могат да си позволят такава кола. Ако обаче ви кажем, че за такива машини понякога не трябват базнословни суми. Ето ви 5 примера за подобно нещо. Вярно, те не могат да се движат, но пък струват малко.

BMW i8


Винаги е тъжно, когато огънят унищожава такива впечатляващи суперколи като BMW i8. До инцидента това е бил един великолепен автомобил, произведен през 2014 г. Изминал е едва 5000 км, но година по-късно изгаря. И е изложен за продажба срещу 13 000 долара.

Суперколи за почти без пари

Самото BMW i8 е сред най-технологичните и икономични суперколи на планетата. То се задвижва от агрегат, в който влизат 1,5-литров бензинов мотор и електрически двигател. Мощността от 363 к.с. позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди и развиване на максимална скорост от 250 км/ч. Цените на автомобила стартират от 126 000 евро.

Ferrari F50

Това е един от най-скъпите и желани модели на Ferrari в историята. На този автомобил обаче не му е провървяло, като е пострадал тежко при челен удар. Напълно унишожена е предната част, но пък двигателят с пробег 100 000 км е запазен. Затова и автомобилът бе продаден на търг за 5000 долара.

Суперколи за почти без пари

Посветеното на 50-годишнината на компанията Ferrari F50 се произвежда от 1995 до 1997 г. Колата е оборудвана с атмосферен V12, позволяващ ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и развива 325 км/ч час максимална скорост. Произведени са само 349 бройки от този модел.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Въпреки, че Alfa Romeo Giulia се появи на пазара съвсем наскоро, вече са известни два случая, при които автомобилът е напълно унищожен при инцидент на пътя. След което колата е пусната на търг в интерент. Стартовата цена е едва 1500 долара, което е нищо за най-добрата съвременна Alfa Romeo.

Суперколи за почти без пари

Самият модел е първият седан със задно предаване на марката от много години насам. Флагманът Quadrifoglio има гени на Ferrari, които се появяват в двигателя  - 2,9-литров V6 с две турбини. Мощността му е 510 к.с., което осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Lamborghini Huracan

Цели две Lamborghini Huracan бяха пуснати на търгове, след като се превърнаха в купчини метал. Едната имаше стартова цена от 5 долара, докато за другата нейният собственик искаше поне 1000 долара.

Суперколи за почти без пари

Моделът Huracan е най-достъпният в гамата на Lamborghini, като е оборудван с атмосферен V10 двигател и система за задвижване на четирите колела. Последната му версия бе показана на автосалона в Женева. Тя се казва Performante и стана най-бързият сериен автомобили на Северната дъга на „Нюрбугринг”.

Acura NSX


Начална цена – нула, при това за автомобил, който не е чак толкова потрошен. Затова и в крайна сметка при края на търга спортното купе бе продадено за малко над 75 000 долара.

Суперколи за почти без пари

Новата Honda NSX бе разработвана в продължение на 4,5 години, като е един от най-високотехнологичните автомобили на планетата. Това обаче е и проблем, още повече, че колата не е толкова бърза, колкото се очакваше. Нейният хибриден агрегат развива 581 к.с., а максималната скорост е 309 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди.

Снимки: Motor
 

0 от 500