IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Започва се: Apple получи разрешително да тества коли без шофьор

След много съмнения и слухове проектът за iCar най-после стартира

Започва се: Apple получи разрешително да тества коли без шофьор

Технологичният гигант Apple получи в петък официално разрешително да провежда тестове на самоуправляеми автомобили по шосетата на Калифорния. Компанията разполага с три такива автомобила, като за тестване на системите си е избрала хибридния Lexus RX450h.

Започва се: Apple получи разрешително да тества коли без шофьор

Това е окончателното потвърждение, че производителят на iPhone твърдо възнамерява да се намеси в автомобилния бизнес. Компанията от няколко години работи по секретния "Проект Титан" за създаване на автономен автомобил, но през миналата пролет рязко върна газта и освободи голяма част от заетите по него. Впоследствие обаче Apple привлече нов ръководител за проекта и поднови работа.

Самото разрешително за тестове в Калифорния не е кой знае каква новина - Apple е 30-ата поред компания, която го получава. Но много анализатори смятат именно тази новина за най-сериозната заплаха за традиционните автомобилни производители.

Автомобилните концерни се отнасят скептично към проекта заради почти нулевия опит на Apple в техния бранш. Но, макар да не разбира от автомобили, компанията има две много сериозни предимства - доста по-големи умения в маркетинга от автомобилните си конкуренти, и огромни купчини от пари, за да инвестира и наложи проекта си.

Тагове: lexus apple icar
0 от 500