IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennesey извади нов коз срещу Challenger Demon(ВИДЕО)

Задно предаване с 891 коня - звучи забавно

Hennesey извади нов коз срещу Challenger Demon(ВИДЕО)

В сегмента на „напомпаните” американски масъл-карс става все по-горещо. На автосалона в Ню Йорк Dodge представи Challenger Demon, който със своите 850 к.с. просто трябваше да нокаутира конкуренцията. Екипът на Hennessey Performance на свой ред реши да довърши оцелелите, като предложи своя версия на и без това супермощния Charger SRT Hellcat.

Сблъсъкът на масъл-карите се разраства

За разлика от оригиналния масъл-кар от първо поколение, сегашният Dodge Charger SRT Hellcat си е класически пълноразмерен седан. Той е оборудван с 6,2-литров V8 HEMI, който развива цели 707 к.с. Така това е и най-мощният сериен седан на планетата към момента.

На свой ред в Hennessey Performance имат сериозен опит в доработката на позобни автомобили. Само преди дни те създадоха версия на Chevrolet Camaro ZL1, която поучи 1000 к.с. И чиято идея явно е да може да се изправи и да победи Challenger Demon в директен двубой.

В случая с Charger SRT Hellcat експертите от тунинг-ателието не са чак толкова радикални. Те са поставили нов компресор, въздушен филтър и, изпускателна система от неръждаема стомана, променили са системата за впръскване на гориво и са препрограмирали електрониката на мотора. Крайният резултат е 891 к.с., като цялата мощност отива към задните колела.

Ускорението от 0 до 96 км/ч (60 мили)  при Hennessey Charger SRT Hellcat отнема 2,8 секунди, а разстоянието от ¼-миля се изминава за 9,9 секунди. При, Challenger Demon тези показатели са 2,3 секунди и 9,65 секунди. Този автомобил има и други предимства – официална 3-годишна гаранция, специални гуми и състезателна телеметри. Charger обаче може да се похвали с 4 врати и пълноценен салон.


Снимка и видео: Hennessey Performance
 

 

0 от 500