Вход   Регистрация

Все по-близки роднини: Porsche Mission E и Bentley EXP

Все по-близки роднини: Porsche Mission E и Bentley EXP
 

Двата модела ще бъдат изградени на една и съща платформа

Споделянето на платформи и компоненти става политика, която обхваща всички марки под шапката на Volkswagen Group и тя няма да подмине и „благородниците” Porsche и Bentley.

Все по-близки роднини: Porsche Mission E и Bentley EXP

Икономическите ползи от това решение обаче са безспорни – споделянето на разходите за развитие и използването на едни и същи технически и технологични решения ще донесе икономии в размер на 100 милиона евро годишно на Porsche, Bentley и VW.

Според Automotive News Europe, съвместното развитие на бъдещите модели на Porsche и Bentley ще стане факт още догодина. Синергията между двете марки ще обхваща развитието на шасита, споделяне на компоненти, общи структури за продажба и дори съвместен контрол на качеството.

Първият пример за това ще е новият Bentley Continental GT, който ще дебютира догодина и ще използва платформата MSB на Porsche, която пък вече присъства при второто поколение на Panamera. При електромобилите също ще е интересно.

Все по-близки роднини: Porsche Mission E и Bentley EXP

Серийната версия на Mission E на Porsche се чака с огромен интерес, а най-вероятно шасито на германския спортен електромобил ще се използва и при Bentley EXP 12 – бъдещият електрически модел на Bentley, който дебютира като концепт преди няколко години, а сега в Женева се появи и кабрио версията му.

Споделянето на технологии между Bentley и Porsche ще има и друг важен ефект – в следващите пет години всички модели на британската марка ще имат хибридна версия.

Реклама  


Купи Porsche

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 1 година )

Новата Шкода Октавия ще е на същата платформа, 1.4 MPI 80 к.с. с фабрично АГУ. Колко му трябва на човек да е щастлив!
Отговори
 
+3
 

Положителни: 3  Отрицателни: 0

от: Русия ( преди 1 година )

Красиви коли са Бентлитата, но това точно е гадно.
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 3  Отрицателни: 7


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising