IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis представи първия си кросоувър

Луксозната марка на Hyundai избра водородно задвижване за модела

Genesis представи първия си кросоувър

Марката Genesis, която принадлежи на Hyundai, представи на автосалона в Ню Йорк предвестника на първия кросоувър в своята гама. Концептът GV80 разполага с луксозен салон и задвижване с водородни клетки.

Genesiai представи първия си кросоувър

Дизайнът на автомобила е дело на Люк Донкерволке, който доскоро работеше за Volkswagen и дори бе начело на дизайнерския отдел на Bentley. Сред отличителните белези на кросоувъра са „двуетажната” оптика, изразените аеродинамични елементи по каросерията, както и вратите, които нямат рамки.

Салонът на машината е направен от кожа и натурално дърво, като впечатление прави минимално количество на органи за управление на различните системи. Взаимодействието с мултимедийния комплекс и с останалите системи се осъществява с помощта на сензорен панел, разположен под дясната ръка на шофьора.

На върха на предния панел е поставен широк сензорен дисплей. Подобни екрани са вградени и в задната част на предните седалки, като те са предназначени за пътниците отзад. Кросоувърът е предназначен за четирима, затова и задният диван е разделен на две.

Засега от Hyundai не разкриват подробности за силовия агрегат на автомобила, няма и информация за сроковете за неговата поява на пазара. Не се изключва възможността серийната версия на GV80 да излезе с хибридно задвижване, тъй като за водородните автомобили все още няма необходимата инфраструктура.

Снимки: Hyundai

Тагове: genesisi gv80
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За момента, това е правилния път, водордните коли. Зареждаш и минаваш 800- 1000- 1200 км. на ток, без колата да страда от свръх теглото на батериите. Батериите за момента не могат да осигурят дълъг пробег. Хибридите са спорно ефективни. Тойота също тръгнаха по водородния път, но едва от няколко месеца. Одобрявам!
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    sorry ( преди 7 години )
    Свежа тишина от изток.