IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа приемника на FJ Cruiser

Засега FT-4X е само концепция и показва новите идеи на марката

Toyota показа приемника на FJ Cruiser

Компанията Toyota представи концептуаллния модел FT-4X, който трябва да покаже как ще изглежда приемникът на спрения от производство FJ Cruiser. Всъдеходът се отличава по нестандартната врата на багажника, която може да се отваря както нагоре, така и настрани, като във втория случай се разделя на две.

Toyota показа приемника на FJ Cruiser

Засега от компанията не бързат да определят FT-4X като наследник на FJ Cruiser и затова отказаха да коментират дали този модел ще се появи в серийното производство и кога евентуално ще стане това. Представител на Toyota заяви прeд журналисти в Ню Йорк, където бе представен концептът, че неговата цел е да покаже „някои нови идеи на конструкторите на компанията”.

Все пак бе съобщено, че автомобилът е построен на модулното шаси TNGA. По размери той е съпоставим с кросоувъра CH-R. Подробности за силовия агрегат на прототипа не бяха разкрити. Знае се, че  конструкцията на модела позволява използването на 4-цилиндрови мотори, които се комбинират с вариаторна трансмисия и система за задвижване на четирите колела.

Показаният в Ню Йорк прототип е дело на студиото за дизайн на Toyota в Калифорния. Освен с нестандартното отваряне на багажника FT-4X се отличава и с елементите между задните калници и покрива, които могат да се свалят по желание. Под тях са поставени стъкла.

Предвидена е и подвижна секция в багажника за по-лесно сваляне и качване на товари. При свалени задни седалки се образува равна повърхност, така че автомобилът може да се използва лесно и за къмпингуване сред природата.

Снимки: Toyota
 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    не виждам как може да е по-зле . Поправете ме , какво могат да променят за да стане по-грозно ? В това отношение дизайнът на Тойота е безукорен , каквото и да отпадне при серийния модел ще е за добро .
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Отпред изглежда много яко.Тези издадени калници, предната броня дето се разделя на две и бялата лента вместо радиаторна решетка - супер са.Страхотен неконвенционален модел, дано излезе без големи промени.Тойота живнаха с дизайна, адмирации.
  • #2
    8 rate up comment 10 rate down comment
    dh ( преди 7 години )
    японските дизайнери нямат равни , как от грозно по-грозно го правят :)
  • #1
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Eвала ( преди 7 години )
    Евала на дизайнера,това грозило никой няма да иска да го копира.Предишното беше направо красавец.Да вземем да го кръстим Дошомобил.