IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Печалбата на Mercedes скочи с 87%

За първото тримесечие компанията-майка Daimler е изкарала 4 млрд. евро преди данъци

Печалбата на Mercedes скочи с 87%

Печалбата на германския гигант Daimler е скочила с удивителните 87% за първото тримесечие на годината, обяви компанията във вторник.

Печалбата на Mercedes скочи с 87%

Неконсолидираната печалба на групата, която включва марките Mercedes-Benz, Smart и поделенията за лекотоварни и товарни автомобили, достига 4.01 милиарда евро за периода януари - март, спрямо 2.15 милиарда за същия период на 2016 година.

Приходите на поделението за леки автомобили са 2.23 милиарда евро, спрямо 1.4 милиарда преди година.
От Daimler засега не уточняват на какво се дължи този скок. През миналата година главен двигател на ръста при компанията бе китайският пазар.

2016 бе рекордна година за Mercedes и като продажби, и като нетна печалба, но по всичко личи, че през 2017 рекордът ще бъде подобрен.
 

Тагове: daimler mercedes
0 от 500
  • #5
    34 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мазда заслужава успех. Това е за простовати хора.Единствено ЦенкоЧоков от каращите мерцедес е велик! Всички други - ***!
  • #4
    40 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има елементарно обяснение. Освен китайския пазар. От 2014 г. новият дизанерски почерк, заедно с престижа от титлите във Ф1, страхотното включване на цяла моделна гама AMG и традициите на марката, доведоха до сериозен прилив на клиенти. Почти във всички сегменти техните модели са във водещата тройка, често начело, масови добри отзиви и оценки в стотиците ревюта на журналисти. Да не пропусна и азширяването на гамата от предлагани SUV-та. Всичко това води до висок интерес и ръст в продажбите.
  • #3
    40 rate up comment 5 rate down comment
    Изроди ( преди 6 години )
    Смятайте с каква надценка продавант Нафтовия премиум.
  • #2
    40 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Китайският пазар е огромен и най-вероятно оттам идва скокът ! В България скок няма как да стане, но има постоянна клиентела.
  • #1
    40 rate up comment 15 rate down comment
    rado ( преди 6 години )
    Увеличиха се заблудените селяни увеличиха се и продажбите.