IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов много зъл Land Rover Defender

Проектът е на компания на бившия шеф на Lotus

Нов много зъл Land Rover Defender

Италианското студио за дизайн Ares Design, основано от бившия изпълнителен директор на групата Lotus Cars - Дани Бахар, съвместно с фирмата JE Motorworks подготви уникален вариант на всъдехода Land Rover Defender. От него ще бъдат направени 53 бройки.

Нов много зъл Land Rover Defender

Модификацията е разработвана в продължение на повече от година, а основната идея на проекта е да се представи как би трябвало да изглежда автомобилът, ако с него се е занимавало заводското ателие на алианса Jaguar Land Rover - Special Vehicle Operations (SVO).

Външният вид на всъдехода е максимално агресивен - разширени са калниците, поставени са метални брони, шнорхел, лебедка, усилени прагове, нов капак с въздухозаборници, както и специални брони. Тръбите на изпускателната система също са поставени на различно от обичайното място.

Клирънсът на този Defender е увеличен с 51 мм, усилени са кардановият вал и диференциалът. Под капака е поставен V8 двигател с 286 к.с., който работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

За обзавеждането на салона е използвана скъпа италианска кожа, натурално дърво, карбон и алуминий, но снимки на интериора все още липсват. Не се посочва и цената на автомобила, както и сроковете, в които ще бъде подготвена цялата серия.

Снимка: Ares Design

0 от 500