IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте чудовището VLF F1 Roadster преди дебюта му в Шанхай

Двуместното кабрио е с мощност 755 к.с.

Вижте чудовището VLF F1 Roadster преди дебюта му в Шанхай

В много отношения VLF F1 прилича на Dodge Viper, а кабрио версията на впечатляващия автомобил не прави изключение. Откритият вариант на спортното купе с мощност 755 к.с. ще дебютира на изложението в Шанхай този месец.

Вижте чудовището VLF F1 Roadster преди дебюта му в Шанхай

В случая F1 означава Force 1, а автомобилът е заел доста повече от неща от легендата Viper, освен някои черти от дизайна. VLF F1 се задвижва от 8,4-литров V10, идващ от Viper, чието производство вече е част от историята, а впечатляващата мощност отива към задните колела чрез 6-степенна механична предавателна кутия. Като опция обаче може да се поръча и автоматик.

Създателите на кабрио версията на VLF F1 твърдят, че колата ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, а максималната скорост на автомобила е 335 км/ч.

Вижте чудовището VLF F1 Roadster преди дебюта му в Шанхай

Както знаете, VLF е съвместно предприятие на автомобилния дизайнер Хенрик Фискер, бившият вицепрезидент на GM Боб Луц и известния автомобилен пилот Бен Кийтинг. Премиерата на купето Force 1 беше миналата година, като автомобилът излезе на американския пазар на цена от 268 500 долара. Кабриото ще е малко по-скъпо.

От VLF потвърдиха, че вече има един продаден кабриолет Force 1, а компанията е получила още 600 заявки за купето. Огромната част от клиентите са от Китай, а ако тези сделки се реализират, то бъдещето на VLF ще е осигурено.

Тагове: dodge viper vlf vlf f1
0 от 500