IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall заема мястото на GM и Fiat-Chrysler

Китайският концерн отваря два завода в Мексико

Great Wall заема мястото на GM и Fiat-Chrysler

Един от най-големите китайски автомобилни концерни – Great Wall, преговаря с властите в Мексико за отварянето на два собствени завода в страната. Те трябва да бъдат изградени в щатите Сан-Луис-Потоси и Нуево Леон, съобщава Automotive News.

Great Wall заема мястото на GM и Fiat-Chrysler

Китайците искат да създадат производствените площадки съвместно с два от големите местни концерна - Ferrocarril Mexicano и Kansas City Southern de Mexico. Идеята на управата на Great Wall е годишно в страната да се произвеждат около 250 000 автомобила, като по този начин бъде компенсирано предстоящото изтегляне на General Motors и Fiat-Chrysler Automobile от Мексико.

Както е известно, двата големи американски концерна се отказват от заводите си в страната, след като бяха предупредени от президента Доналд Тръмп, че автомобилите, произведени Мексико, но продавани в Щатите, ще бъдат облагани с големи данъци. Китайците реагираха бързо на заплахата на Тръмп и са готови да заемат мястото на GM и Fiat-Chrysler.

В плановете на Great Wall влиза сериозно стъпване на пазарите в САЩ през 2019 г. За целта китайският концерн ще създаде ново семейство кросоувъри, които ще бъдат предлагани единствено зад Океана.

Снимка: Great Wall
 

0 от 500