IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA въвежда първия си автопилот в новия DS 7

Луксозният кросоувър идва догодина с автономно паркиране и способност да маневрира сам при нужда

PSA въвежда първия си автопилот в новия DS 7

Френската група PSA обяви, че е готова с първата част от технологиите си за автономно шофиране и ще ги предложи на пазара още в началото на идната година в новия DS 7 Crossback. С това французите косвено опровергаха и упоритите слухове, че след придобиването на Opel луксозната марка DS е станала излишна и може да бъде закрита.

PSA въвежда първия си автопилот в новия DS 7

Новият кросоувър DS 7 ще предложи система за самостоятелно паркиране, без участие на шофьора, а също и автоматизирана система за поддържане на лентата, която ще е способна и да маневрира за избягване на сблъсъци.

Това са първите технологии от така нареченото ниво 2 на автономност, използвани от Peugeot-Citroen. До момента компанията предлага само системи от ниво 1, като например адаптивен круиз контрол и аварийно спиране.

Междувременно PSA разширява обхвата на тестовете на технологии от ниво 3 и 4, като допуска и обикновени шофьори-доброволци да участват тях. Ниво 3 означава, че шофьорът може да не следи постоянно пътя с очи, но трябва да е готов да се намеси при сигнал от автомобила. Ниво 4 позволява на водача да се занимава с нещо друго, примерно да си чете книга или да гледа филм. Върховото ниво 5 означава в автомобила изобщо да няма шофьор.

PSA обяви, че ще е готова да предложи ниво 3 през 2020, стига междувременно законодателството в Европа да се промени и да го разреши.

Тагове: citroen peugeot citroën ds 7
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защото имитацията е висша форма на възхищение.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    mariovial ( преди 6 години )
    Ама защо се притесняват,те след като прекопираха Ауди ТТ дали са прекопирали и Q5.Q7 или някой от останалите им модели няма особено значение.Направо да си му оставят и името та да се знае.