IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сядаш в JAC – попадаш в Mercedes

Кросоувърът Refine S7 е взел черти и от други марки

Сядаш в JAC – попадаш в Mercedes

Китайската компания JAC е готова с новия си кросоувър Refine S7, чиято премиера пред публика ще се състои на автосалона в Шанхай по-късно този месец. Както често се случва, и в този автомобил се използват елементи от дизайна и интериора на моделите на известни компании.

Сядаш в JAC – попадаш в Mercedes

JAC Refine S7 влиза в сегмента на кросоувърите със средни размери. Дължината му е 4790 мм, широчината – 1900 мм, височината – 1760 мм и разстоянието между двете оси – 2750 мм. Дизайнът му е в стила на останалите модели на марката, като комбинира черти от различни модели на Hyundai и Lexus.

Сядаш в JAC – попадаш в Mercedes

По-любопитен е интериорът, който до голяма степен копира този на последното поколение на Mercedes-Benz E-Class. В случая не става сума за дословно повтаряне, но асоциациите са прекалено много, въпреки далеч по-опростения вид на китаеца.

Цените на Refine S7 ще станат ясни при старта на продажбите през лятото. Кросоувърът ще се предлага както с 5, така и със 7 места. Достъпни са два бензинови турбомотора – 1,5Т със 174 к.с. и 2,0Т със 190 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и роботизирана с 2 съединителя и същия брой предавки.

Сядаш в JAC – попадаш в Mercedes

Моделът ще бъде с предно предаване, а система за задвижане на четирите колела не се предвижда. Китайците обаче обещават да предложат хибридна модификация, която ще излезе на пазара догодина.

Снимка: JAC
 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    То вярно, че е трудно да се измисли нещо ново, при такова голямо разнообразие, но да откраднеш по 2 детайла от всяка една марка на планетата си е безобразие! Волана, скоростния лост, въздуховодите, стоповете, фаровете... то какво да изброявам - от всичко по малко.