IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Семейството Dacia Stepway се разширява

Моделите от тази модификация получиха и версия Explorer

Семейството Dacia Stepway се разширява

Румънската компанията Dacia представи специална версия на моделите си от гамата Stepway, която е получила името Explorer. Автомобилите са получили промени в екстериора и оборудването, с които дизайнерите на марката искат да подчертаят тяхната всъдеходна ориентация.

Семейството Dacia Stepway се разширява

Под името Stepway на европейския пазар Dacia предлага специални модификации на моделите Logan MCV и Sandero, както и на компактните ванове Lodgy и Dokker. Версия Explorer е получил и най-големият всъдеход на румънската марка - Dacia Duster.

Семейството Dacia Stepway се разширява

Отличителни черти на Explorer са ярко изразените хромирани предпазители по предната и задната брони, допълнителната пластмасова защита на каросерията, новата решетка на радиатора, както и специалният цвят - Iceland Grey. Той е запазен именно за моделите Explorer, а за Dacia Sandero Stepway Explorer се предлага и специален ярко-оранжев (Ocher Orange).

Семейството Dacia Stepway се разширява

Автомобилите от серията Explorer ще се предлагат със специални джанти и увеличен с 50 мм клирънс. В интериора им са се появили оранжеви елементи – на дефлекторите на вентилационната система, например. В този цвят са и шевовете по седалката и стелките.

Семейството Dacia Stepway се разширява

Любопитното е, че версията Explorer ще струва доста повече от стандартни модели от гамата Stepway. Например, ако Dacia Sandero Stepway струва около 9900 евро, то Sandero Stepway Explorer ще се предлага минимум за 12 920 евро.

Снимки: Dacia
 

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе тя съществува ама в Румъния оставиха само Дъстер да се прави, останалите им производства отидоха в Русия, Турция и Мароко, защото на румънците хилядарка заплата им се видя малко.
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Важното е ,че се развиват и вървят напред, а ние тъпчем ли тъпчем. Ако не знаете Литекс моторс фалира ,а смешната за вас Датчийка ще има да и гледаме скапаната пласмаса и барабанните спирачки ама през крив макарон. Ако беше жив Тодор Колев щеше да пее "как ще ги стигнем румънците". Жалка история сме и последните избори го доказаха, гласувахме за двете БКП-та да седнат отляво и дясно в пленарна зала и ще гледаме тъпоглавчо и компания още 10 години.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много е пластмаса вътре, ходих да го гледам тоя stepway и интериора въобще не ми хареса. Та направо поръчах Clio Grandtour, което не е много по-скъпо.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не, те струват пари и ще поскъпне Дачията на цената на истинска кола.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    35067 ( преди 6 години )
    А ще сложат ли дискови спирачки на задните колела?