IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot се завръща на пазара в САЩ

На първо време французите ще предлагат само каршеринг

Peugeot се завръща на пазара в САЩ

Френският автомобилен алианс PSA, обединяващ марките Peugeot, Citroen и DS, обяви завръщането си на американския пазар. Преговори за това се водят от 3 години, като вече всичко е официално и французите са готови с американско подразделение. То ще бъде ограмено от Лари Доминик, който по-рано е работил в General Motors, Chrysler, Nissan и TrueCar.

Peugeot се завръща на пазара в САЩ

На първо време стъпването на PSA на втория по големина пазар в света ще се ограничи единствено с каршеринг – съвместно ползване на автомобили от повече хора. Услугата започна да действа на 3 април със пускането на сервиза Free2Move, който работи на летището в Лос Анжелис, но ще обхване цялата страна.

Следващата крачка на развитие ще стане създавенето на „мобилен сервиз”, използващ автомобили на PSA. Продажбата на френски автомобили в САЩ обаче ще стартира едва след 10 години, като все още не е решено дали алиансът ще създаде собствена дилърска мрежа или ще разчита на помощта на други фирми.

Марката Peugeot стъпи на американския пазар през 1960 г. със седана 404, а го напусна през 1991 г. Последният модел на французите, предлаган в Щатите, беше Peugeot 405.

Снимка: Peugeot

Тагове: psa peugeot-citroen
0 от 500