IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-голямата каравана от Lego (Видео)

Построена е върху истинско шаси и дори има мивка с течаща вода

Най-голямата каравана от Lego (Видео)

Представяли ли сте си някога какво би било, ако всички живеехме в свят, изграден от блокчета Lego? Тази каравана сякаш е излязла именно от там. Тя се намира в Националния музей на моторните превозни средства в Бюли, Англия. Тя е с реални размери и е създадена изцяло от блокчета Lego, а освен това е носител на необичаен рекорд на Гинес – това е „най-голямата каравана, построена от самозаключващи се пластмасови тухлички“.

Най-голямата каравана от Lego (Видео)

Пластмасовото „превозно средство“ е дълго 3.6 метра, високо е 2.2 метра и тежи цели 1200 кг. За строежа му са използвани 215 158 блокчета Lego, но въпреки това, разполага с електрически светлини, а вътре има седалки, които се превръщат в легло. Умивалникът, който виждате на снимките не е изкуствен, тъй като от кранчето тече истинска вода. Това, което не е истинско, са яйцата, гъбите и доматите в тигана – те очевидно са там просто за декорация.

Най-голямата каравана от Lego (Видео)

Проектът е отнел повече от 2 месеца и 1000 човекочаса труд на Bright Bricks – компания, която се занимава с конструирането на различни неща от блокчета Lego. За основа е използвано шасито на истинска каравана, а всичко останало е направено от стандартни пластмасови тухлички. Bright Bricks твърдят, че не са използвали никакви поръчкови компоненти.

Най-голямата каравана от Lego (Видео)

Интересното е, че проектът е реализимар преди около 2 години в подкрепа на кампанията “Freedom to Go” на Националния съвет по караваните в Англия. Идеята на инициативата е била да промени „възприемането от страна на обществото на мобилните къщи, да ги вдъхнови и образова как протича една почивка в каравана, кемпер или каквото и да е на колела.

Най-голямата каравана от Lego (Видео)

Тази каравана от блокчета Lego съвсем спокойно може да бъде обявена за едно от най-интересните творения от тухлички Lego на всички времена. Или поне за хората, вълнуващи се от коли и къмпингуване.  



Снимки: National Motor Museum

Тагове: lego
0 от 500