IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли ще е наследникът на 918 Spyder?

В Porsche вече работят по новия топмодел на марката

Това ли ще е наследникът на 918 Spyder?

На пръв поглед е малко неочаквано, но в богатата и вълнуваща гама модели на Porsche се оформя празнина, която ще бъде трудно запълнена.

Това ли ще е наследникът на 918 Spyder?

На върха на стълбицата на конвенционалните модели на марката ще застане следващото поколение на 911 GT2 – автомобилът ще е с мощност над 600 к.с., като само преди дни папараците заловиха един такъв прототип на „Нюрбургринг”. Над GT2, макар и доста далеч от серийното производство, е новият прототип на компанията за световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман” - 919 Hybrid. Да, чудовището с мощност 900 к.с.и не се продава и не може да се поръча, но също е част от производствената гама на Porsche.

Това ли ще е наследникът на 918 Spyder?

И точно между 911 GT2 и 919 Hybrid се оформя споменатата празнина. До момента тук беше позициониран 918 Spyder, но всички бройки са отдавна разпродадени и няма да има допълнително производство, така че феновете на марката очакват нов модел на неговото място. От компанията обаче все още не коментират какъв точно ще е автомобилът, който ще замени 918 Spyder, нито пък кога точно ще се случи това. Все пак обаче се очаква това да се случи към 2025 г.

И затова отново се появяват рендърите на бъдещите модели. Сред тях трябва да отличим този на специалистите в дигиталното изкуство Peisert Design, които ни предлагат своето виждане за това как трябва да изглежда автомобилът, който може да възроди вълнуващото име 911 GT1 (на първата снимка).

Накратко, този прототип е с размерите и пропорциите на 919, в дизайна му са намерили място много елементи от електрическия Mission E и продължава развитието на идеите, заложени в 918 Spyder. Може би моделът на компанията ще се размине с очакванията на Peisert Design, но пък опитът им определено си струва да се види.

Снимки: Peisert Design и Porsche

0 от 500