IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota потвърди завръщането на FJ Cruiser

Японците ще представят концептуалната версия на всъдехода до дни

Toyota потвърди завръщането на FJ Cruiser

Компанията Toyota обяви, че ще представи нов вискокопроходим модел по време на предстоящото изложение в Ню Йорк. Автомобилът ще носи името FT-4X, като ще представлява приемник на спрения от производство FJ Cruiser.

Toyota потвърди завръщането на FJ Cruiser

Машината на японците на първо време ще бъде само концептуален модел, но ясно потвърждава забелязващата се напоследък тенденция за завръщането на известни всъдеходи от миналото. В Jeep, например, не мислят да се отказват от своя Wrangler, а в Nissan работят върху оф-роуд модел на базата на пикап NP300 Navara.

На свой ред във Ford смятат да възродят легендарния модел Bronco, като предложат не нов кросоувър, а всъдеход със зависимо окачване. Нещо подобно ще представлява и машината на Toyota, чието име FT-4X означава „Future Toyota 4x4” (Бъдещето на Toyota със задвижване на всички колела).

Засега от компанията не бързат да разкриват подробности, като показаха единствено изображение на 18-цолово колело с гума Goodyear. Според неофициални информации, напълно възможно е всъдеходът на японците да получи хибридно задвижване, включващо V6 или дори 4-цилиндров бензинов мотор.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 7 години )
    Стария FJ Cruiser беше много прилична офроуд машина. За съжаление обаче, приличаше повече на уголемена детска играчка отколкото на мъжкарски офроудър. Отделно от това си беше нишов модел. По-практичните кросовъри бяха избора на масата купувачи. Ако сега държат дизайнера на Приус и Мирай настрани ще имат добри шансове за успех.