IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще може да продава колите от "Дизелгейт"

Клиентите ще бъдат предупреждавани, че употребяваните автомобили са обект на сервизна акция

Volkswagen ще може да продава колите от

След разразилия се скандал с Volkswagen, който доби популярност под името „Дизелгейт“, се появи един основен проблем. Какво ще се случи с автомобилите, в които беше инсталиран нерегламентирания софтуер за укриване на истинските нива на вредните емисии? Хората, които вече бяха закупили такива автомобили, съвсем спокойно можеха да ги върнат на Volkswagen и да получат парите си обратно, а на дилърите беше забранено да ги продават повторно. Сега това е на път да се промени, тъй като германскатакомпания сключи споразумение с Американската агенция за опазване на околната среда (EPA), по силата на което щеможе да продава въпросните автомобили.

Volkswagen ще може да продава колите от

Според новата регламентация,  официалните представителства на Volkswagen ще могат да продават автомобилите с незаконния софтуер, стига обаче да предупредят клиентите си, че са на път да купят дизелов автомобил, който е обект на сервизна акция, която предстои да бъде извършена. Въпреки това, те ще могат да финализират сделката, което до момента бе невъзможно.

Говорителят на американския клон на Volkswagen Group заяви пред Automotive News, че дилърите ще разполагат с частите, нужни за извършването на сервизната акция, от началото на следващата година. Това означава, че засегнатите автомобили, които в момента са в складовете на дилърите, или около 12 000 бройки, на практика ще бъдат блокирани месеци наред, докато стане възможна подмяната на управляващата електроника.

Само 67 000 са дизеловите автомобили, продадени в Щатите, които отговарят на изискванията и са обект на новото правило на EPA, което засяга само коли от моделна година 2015. От тях, около 12 000 автомобили вече са в инвентара на дилърите на марката.

Собствениците на останалите автомобили са се съгласили да получат парично обезщетение от Volkswagen и са решили да задържат автомобилите си, докато други чакат да им дойде редът, за да бъде автомобилът им изкупен обратно от Volkswagen.

Припомняме, че неотд Volkswagen помоли собствениците да не разглобяват автомобилите си, когато ги връщат обратно на дилърите. Някои от машините били приети с липсващи части, но най-оглозганата от тях била върната. Разглобяването е хитър начин за бърза печалба, тъй като собственикът получава обратно парите, които е платил за колата си, а същевременно продава голяма от частите й.

Въпреки че ще може да продаде засегнатите от „Дизелгейт“ автомобили, на Volkswagen няма да й е разрешено да търгува с дизелови коли скоро в Щатите. Официални лица от компанията вече обясниха, че колите от моделната 2018-а година няма да се предлагат с дизелови двигатели в САЩ.

Снимка:  Facebook

Тагове: volkswagen golf epa tdi
0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Измекярите са американците, които разглобяват колите да продадат частите и след това си искат парите за цялата кола от VW - мaнгaлска практика. И понеже VW са в ъгъла ги изкупуват.Е нема такава нация - VW после трябва да ги съди за щетите!
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Учуден ( преди 7 години )
    Аз пък се чудя какъв пазар за дизелови коли има в US и кой би си купил дизел при положение, че с техните цени на горивата и техните заплати на практика бензинът им е без пари.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Както се доказа всички дизеляци по един или друг начин са лъгали за еко-нормитеВСИЧКИ. като се ДОКАЗА, че дизелите не VW наистина са най-чистите !но VW го отнесе щото на хамериканците така им дойде най добре хем удариха Гемрания, хем ЕС,
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Големи са еколози тия американци, точно като нашите оризари.
  • #2
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво име измекярството? Накараха ги да платят,сега им разрешавата да ги продават. Лъгали са, обаче това си беше чисто изнудване. Сега тия същите дето подавах искове, че се излъгани ще си купят обратно колите на занижени цени, изобщо не е въпроса в екологията...
  • #1
    18 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няма по-измекярска компания от ВАГ и то е факт!