IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Акционер в Daimler поиска да говори гол пред шефовете

Абсурдното шоу пред 6000 човека се провали

Акционер в Daimler поиска да говори гол пред шефовете

Годишната сбирка на акционерите на Daimler беше заплашена от рязка промяна в дневния ред, след като един от тях реши да се оплаче на висшия мениджмънт на компанията, че не му е разрешено да говори чисто гол пред другите акционери.

Акционер в Daimler поиска да говори гол пред шефовете на компанията

Дидрих Мюлер е сравнително непозната фигура в Германия и абсолютно непозната извън границите на страната, но е олицетворение на ужаса за шефовете на някои от големите германски компании – от Allianz до Bayer. Причината е, че той използва правото си на акционер на говори на общите събрания, за да поднесе някой веселяшки номер на топ мениджмънта.

В случая на Daimler той се оплака, че не му е било разрешено да говори пред акционерите и шефовете на компанията както майка го е родила.

„Много се радвам, че не успяхте да задействате плана си да се изкажете чисто гол – отвърна президента на Daimler Манфред Бишоф на 61-годишния Мюлер. – Моето разбиране за подходящо облекло, както и на по-голямата част от хората, събрани тук е различно от вашето.”

Годишните сбирки на акционерите на големите германски компании дават правото на всеки един акционер да задава въпроси на мениджмънта на съответната компания. Тази възможност често се използва от хора, които търсят внимание и задават въпроси, които нямат нищо общо с бизнеса.

Годишната събиране на акционерите на Daimler, проведено вчера в Берлин събра 6000 човека.

Миналата година сбирката се запомни с боя на двама акционери, които влязоха в остър спор за безплатните наденички на бюфета. Наложи се да се намеси полицията, а разправията тръгнала от това, че акционерите забелязали, че един от тях започва да събира наденички и се готви да си ги носи у дома.

Дидрих Мюлер, който се самоопределя като предприемач посещава стотици сбирки на акционери годишно, но не винаги успява да привлече вниманието на медиите.

Тагове: daimler
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Евроатлантическите ценности!
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    в Германия се събират 6000 човека защото са акционери на огромен концерн - защото са акционери и печелят от това. а в БГ се събират толкова в арена армеец за конгрес на герб и да пляскат на боко, а после само той ще печели, а те ще губят. тва е разликата между бг и западната цивилизия