IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda ще представи необикновен кросоувър в Китай

Серийният вариант на Vision E трябва да се появи през 2020

Skoda ще представи необикновен кросоувър в Китай

Skoda публикува първите снимки на концептуалния кросоувър с Coupe силует, но с четири врати – Vision E. Премиерата на нестандартния прототип, който очакваме да даде началото на серия нови серийни модели, ще се състои на автомобилното изложение в Шанхай през април.

Skoda ще представи необикновен кросоувър в Китай

Колкото до размерите, Vision E e 4645 мм дълъг, 1917 мм широк и 1550 мм висок, а междуосието му е точно 2850 мм. От компанията уточняват, че дизайнът на концепта е вдъхновен от традиционното чешко кристално стъкло.

Кросоувърът е построен върху модулната платформа на Volkswagen – MEB, която е разработена специално за автомобили с електрическо задвижване и е съвместима с различни асистенти за частично автономно шофиране и автоматично паркиране без участието на шофьора.

Skoda ще представи необикновен кросоувър в Китай

Концептуалният автомобил разполага с двойно задвижване и електрическа задвижваща система с мощност 306 к.с., която се захранва от литиево-йонни батерии. С едно зареждане прототипът може да измине до 500 км, а максималната му скорост достига 180 км/ч.

Skoda ще представи необикновен кросоувър в Китай

От британското издание Auto Express цитират шефа на Skoda – Бернхард Майер – според когото серийният вариант на Vision E ще се появи през 2020. Това ще бъде първият напълно електрически модел на марката, който ще се превърне в основател на изцяло ново семейство от подобни машини.

До 2025 се очаква в гамата на чешката компания да фигурират 5 електромобмила. В същото време електрификацията на моделната линия на Skoda ще започне с хибридната plug-in хибридна версия на Superb, която трябва да се появи през 2019. 

Снимки: Skoda

Тагове: skoda vision e
0 от 500