IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи високопроходим Hilux, вдъхновен от детски играчки

Уникалният пикап има пътен просвет от близо половин метър

Toyota представи високопроходим Hilux, вдъхновен от детски играчки

Австралийският клон на Toyota е разработил екстремен пикап, базиран на своя хитов модел Hilux. За целта, от компанията са си партнирали с производителя на играчки с дистанционно управление Tonka, които са помогнали специално за разробтването на окачването. Появата на специалния модел отбелязва три събития : рекордните продажби на Hilux в Австралия през миналата година, 70-ата годишнина на Tonka и 80-ата годишнина на японския производител на автомобили.

Toyota представи високопроходим Hilux вдъхновен от играчка

По проекта Hilux Tonka е работил екип от около 150 дизайнери и инженери в централата на Toyota в Мелбърн. Крайният резултат е впечатляващ пикап с жълто-черен екстериор – което е и характерната окраска на играчките на Tonka. Проектът е изпълнен върху модификацията SR5 на Hilux, която има двойна кабина.

Инженерите на Toyota са снабдили специалния пикап с ново офроуд окачване, което увеличава пътния просвет с 150 мм до 492 мм, по-големи офроуд гуми, нова предна броня, карбонов преден капак и капак на товарното отделение, изработен от усилена с въглеродни нишки пластмаса. Автомобилът е получил още светодиодно осветление, шнорхел, за да може да може да гази в дълбока вода, както и 17-инчови алуминиеви джанти с офроуд гуми.

Toyota представи високопроходим Hilux вдъхновен от играчка

Понеже се предполага, че този пикап ще преминава през изключително тежки терени, японците са предвидили защита за долната част на двигателя, направена от 6-милиметрова ламарина, а за да е подготвен собственикът за всяко обстоятелство, в задната част има специални места за закрепване на резервна гума, метална туба с гориво, куфар с инструменти, пожарогасител, крик и брадва.

След всички тези доработки пикапът тежи 300 килограма повече от стандартната версия и спира стрелката на кантара на точно 2.4 тона. Двигателят е запазен непроменен – 2.8-литров 4-цилиндров.

Само един такъв пикап е бил създаден, като Toyota Австралия не смята да го пуска в серийно производство. 


Снимки: Toyota

Тагове: toyota hilux tonka
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    новина ( преди 6 години )
    Япoнc
  • #1
    15 rate up comment 18 rate down comment
    ех,редакторчета! ( преди 6 години )
    Новината от Тойта днес е нова сервизна акция за над 2.9млн. автомобила,предимно Корола и РАВ-$.Естествено,че вие няма да публикувате подобна новина.Както не публикувахте и информация за сервизната акция на Форд за около половин милион автомобила с опасност от пожар.Друго си е да дъвчите всеки ден ФВ,нали за това ви плащат бонусите!