IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler ускорява лансирането на електромобили

Пазарната офанзива трябва да се случи 3 години по-рано

Daimler ускорява лансирането на електромобили

Концернът Daimler планира да лансира над 10 електромобила до 2022 г., съобщи Automotive News. Това е сериозна промяна в плана на компанията, под чиято шапка е Mercedes, тъй като първоначално планът включваше лансирането на електромобилите да се случи до 2025 г.

Daimler ускорява лансирането на електромобили

Daimler представи през есента в Париж концепта Generation EQ и от компанията обявиха, че това ще е първият електромобил на гиганта, като след него ще се появят SUV модели, седани и компактни автомобили, като пазарното им представяне трябва да стартира през 2019 г. Всички тези модели ще се предлагат като част от подмарката EQ.

Отделно от това Daimler обяви, че очаква рекордни продажби на основната си марка Mercedes за първото тримесечие на тази година.

„Позитивният тренд в продажбите продължава и през март”, се казва в официалното съобщение на компанията за събранието на акционерите тази седмица.

Снимка: Mercedes

Тагове: daimler mercedes eq
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Джоди Сливенски ( преди 6 години )
    Ще чакаме нашите парламентарни *** да стимулират купуването на електрически превозни средства! Ошушканите общини да изграждат инфраструктура за зареждането! Няма ли ги тези неща налице дилърствата едва ли ще предлагат продукт и да обучават персонал за сервизирането на електричките!