IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци изкопираха и Ford S-Max

Возилото е на Lifan и се продава само на вътрешния пазар

Китайци изкопираха и Ford S-Max

На пръв поглед това е Ford S-Max, но погледнат отблизо се оказва, че не е. Това е Lifan Xuanlang – поредното копие на успешен западен модел, появило се на китайския пазар, за което е съмнително, че е произведено по лиценз.

Китайци изкопираха Ford S-Max

Новият модел на Lifan беше показан през есента, а сега идва дебютът му на местния пазар. На практика Xuanlang е точно копие на второто поколение на S-Max, което се произвежда от 2015 г. Има разлики, но те трудно се забелязват – предните врати на китайския модел са снабдени с малки триъгълни странични прозорци, той е по-къс и по-тесен с по 76 мм в сравнение с S-Max, като същото важи и за колесната му база, която е намаляла със 70 мм.

Китайци изкопираха Ford S-Max

Китайците смело са изкопирали и дизайна на арматурното табло, но изпълнението и подредбата на отделните уреди е по-проста. Освен това липсват климатик и бутона за стартиране на двигателя. Lifan Xuanlang се предлага с 6 или 7 места, като в първия случай на третия ред има две отделни седалки.

Китайци изкопираха Ford S-Max

При двигателите разликите вече стават по-сериозни – китайското копие излиза на пазара с два бензинови атмосферни мотора с обем 1,8 и 2 литра и мощност 133 и 141 конски сили и един турбо двигател с обем 1,5 литра и пак 141 к.с. Всички мотори се предлагат с 5-степенна механична трансмисия, но 2,0-литровата версия може да се поръча с безстепенен автоматик, а турбо моторът – с 8-степенен автомат.

Lifan Xuanlang е позициониран сред достъпните модели – цените му варират от 10 100 до 15 500 долара. Оригиналът S-Max не се предлага в Китай.

Снимки: Lifan

Тагове: ford s-max lifan
0 от 500