IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без компромиси - Land Rover Discovery окончателно напуска цивилизацията

Новата екстремална версия на модела ще бъде предназначена за тежък оф-роуд

Без компромиси - Land Rover Discovery окончателно напуска цивилизацията

Подразделението SVO, което е част от групата Jaguar Land Rover, разработва екстремална версия на новото Discovery. Това обяви шефът на SVO Джон Едуардс, цитиран от Auto Express.

Без компромиси - Land Rover Discovery окончателно напуска цивилизацията

„Този автомобил ще бъде нещо средно между победител в рали „Дакар” и машина за участие в състеазанието Camel Trophy”, бе лаконичният коментар на Едуардс, който не пожела да разкрие други подробности за бъдещия всъдеход.

Според информация на изданието, автомобилът ще получи индекс SVX в чест на юбилейната версия на Defender от 2008 г. Тя бе оборудвана с 3,0-литров турбодизел, развиващ 258 к.с. и 600 Нм, като бе разработена специално за нуждите на австралийския „Червен кръст”.

Особено внимание ще бъде обърнато на материалите в салона, които ще бъдат устойчиви на кал, прах и вода. Всъдеходът ще получи нови брони и специални защитни елементи по каросерията, модернизирано окачване, както и пълен набор електронни асистенти и системи за сигурност.

Най-вероятно екстремният автомобил ще бъде готов до края на годината. От SVO по-рано обещаха, че ще представят по една машина на 3 години, така че напълно реално е новата версия на Discovery да се появи на пазара съвсем скоро.

Снимка: Land Rover

Тагове: lanf rover discovery svo
0 от 500