IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari и Hublot пускат уникални часовници за юбилея

Конструкцията им наподобява шасито на LaFerrari, а някои от тях ще бъдат направени от карбон

Ferrari и Hublot пускат уникални часовници за юбилея

 

Както неведнъж вече стана ясно, през тази година Ferrari празнува своя 70-и рожден ден. Говорихме много за колите на компанията, за историята й, както и за живота на нейния основател и неговите наследници. Този път обаче ще стане въпрос за нещо по-различно в същата връзка: един необикновен часовник.

Ferrari и Hublot пускат лимитирана серия часовници

Сега от Ferrari са решили да направят празника още по-необикновен, обединявайки сили със своя партньор Hublot. Швейцарският производител на часовници е разработил специален часовник, който нарича Techframe Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph. От него ще бъдат произведени общо 210 бройки – по 70 от три различни версии. 

Hublot го нарича „изтънчен часовник с душата на Ferrari”, уточнявайки, че той е вдъхновен от дизайнерския подход на италианската компанията. На първо четене всичко това звучи много изпипано в маркетингово отношение, но и доста неразбираемо. Това, което със сигурност може да се каже обаче е, че часовникът наистина прилича на нещо, излязло от завода на Ferrari.

Ferrari и Hublot пускат лимитирана серия часовници

За крайния резултат е помогнал и главният дизайнер на Ferrari – Флавио Манцони. От Hublot подчертават, че дизайнът на този часовник е уникален в часовникарския свят и предлага максимална издръжливост и здравина с нулеви компромиси по отношение на теглото. Нещо като монокок структурата на LaFerrari.

Ferrari и Hublot пускат лимитирана серия часовници

Дизайнерите са подходили минималистично при разработката на часовника. За да намалят теглото максимално, инженерите са прикрепили механизма към циферблата, а не обратно, както обикновено. Короната пък е изместена на 4 часа и е украсена с черното конче на Ferrari, което помага за постигането на по-компактната форма на самия часовник.

Ferrari и Hublot пускат лимитирана серия часовници

Techframe Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph ще бъде изпълнен от три различни материала – злато, карбон и титан. Всяка една от трите версии ще бъде лимитирана на едва 70 часовника, което означава, че в близко бъдеще колекционерите ще си умират да притежават такъв.

Неотдавна Hublot направи друг часовник за Ferrari, който нарече MP-05 LaFerrari. С него швейцарците отбелязаха лансирането на последния хиперавтомобил на Ferrari. От този часовник бяха сглобени едва 50 бройки. 



Снимки: Hublot

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Инженер ( преди 3 години )
    В България освен в timebox bg, къде другаде продават такива маркови часовници, че съм заделил малко левчета да си закупя от новата колекция...
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Темида ( преди 6 години )
    Като не ми пуска жената си пускам снимки на MP-05 La Ferrari и си фапкам...........Този е малко по-несимпатичен но пак е красота!
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 6 години )
    Poredniya shedyovar predstaven ot HUBLOT. A modelat MP-05 La Ferrari e varha na shveytsarskoto Chasovnikarsko izkustvo. Nenadminati ti sa !SWISS MADE & WE LOVE SWITZERLAND
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 6 години )
    Poredniya shedyovar predstaven ot HUBLOT . A modelatMP-05 La Ferrari e varha na shveytsarskoto Chasovnikarsko izkustvo . Nenadminati sa i ne podlezhat na kopirane ! SWISS MADE & WE LOVE SWITZERLAND