IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещият модел на McLaren ще струва колкото Bugatti Chiron

Всички 106 бройки от наследника на F1 вече са продадени

Бъдещият модел на McLaren ще струва колкото Bugatti Chiron

Подготвяната от McLaren нова суперкола, която трябва да се превърне в духовен наследник на легендарния модел F1, ще струва поне 2 млн. паунда (над 2,3 млн. евро). Това съобщава Automotive News, като посочва, че такава е и минималната цена на Bugatti Chiron.

Бъдещият модел на McLaren ще струва колкото Bugatti Chiron

Британският производител вече е събрал всички поръчки за новия автомобил. Те са 106 на брой – толкова са произведени и от F1, като всяка от колите е оформена по индивидуалните желания на нейния собственик.

Новият модел засега е известен под името BP23 (Bespoke Project 2, като цифрата 3 означава броят на местата в салона – толкова има и F1). Автомобилът няма да прилича на нито един от досегаините модели на марката, но все пак ще наследи вдигащите се нагоре врати и въздухозаборника на покрива от F1.

От McLaren определят колата като „първия в света хипер-гран-туризмо модел”, „най-изискания и луксозен McLaren”, както и „един от най-мощните модели в историята на марката”. Подробности за силовия агрегат липсват, но са знае, че колата ще разчита на хибридно задвижване с мощност над 800 к.с.

Снимка: McLaren
 

0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    "Всички 106 бройки от наследника на F1 вече са продадени" - и 206 и 506 да бяха обявили, щяха вече да са продадени!За разлика от оня *** на СОЦваген, дето бил толкова уникален, че 300 бр. се продават по 10 години и после на вторичния пазар цената му пада.