IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия ще възраждат марката „Волга”

Новите модели с това име ще бъдат лекотоварни

В Русия ще възраждат марката „Волга”

Фирмата ГАЗ възнамерява да възроди марката „Волга”, под която да излизат лекотоварни автомобили, подобни на Volkswagen Caddy. Това обяви председателят на Съвета на директорите на компанията „Руски машини” (тя е собственик на фирма „Група ГАЗ”) Зигфрид Волф, цитиран от медиите в Русия.

В Русия ще възраждат марката „Волга”

„Става дума за модел, който ще бъде подходящ за превозване на по-малки товари – например група техници и тяхното оборудване. В никакъв случай не трябва да гледаме с пренебрежение на този сегмент. А името „Волга” е идеално за подобен автомобил”, коментира Волф.

Според топ-мениджъра, крайното решение относно бъдещето на проекта не е взето, тъй като все още има въпросителни относно платформата и останалите компоненти, които ще използва подобна машина. Волф обаче бе категоричен, че в компанията нямат намерение да пускат стандартен лек автомобил под същата марка.

В Русия ще възраждат марката „Волга”

Последният модел, който се предлагаше под бранда „Волга”, бе седанът Siber. Той се произвежда през периода 2008-2010 г., като бе построен на платформата на Chrysler Sebring. Седанът бе оборудван с бензинови двигатели с обем 2,0 и 2,4 литра.

Снимки: ГАЗ

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 6 години )
    Къде ги карат тия руски кочини ве ей?!??! В москва ли?!??!?;)))*** !!!путин като е милиардер що кара мерцедеси бронирани ми не си вземе нещо руско родно с ДРЪЖКИ;))))(смешници сте всички руски ***
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    ото ( преди 6 години )
    Какво произвеждат? Нищо - една ютия не могат да направят даже. Известна ли ви е една руска машина. Бас държа, че няма да се сетите! Основата на ГАЗ е Форд АА, Москвичът е Опел Кадет, ЗИМ и ЗИС са пакард, волгата ГАЗ 21 си е копие на Форд Меркюри, за ладата да не говорим - развален фиат сглобяван на тъмно, Камаз беше направен от американците, ЗИС - триоската е копиран от Студебейкър и т.н. да не навлизам в авиационната и космическа техника...
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ае бегай с тая русия... тея се чудят как да си лъжат робите за да не мислят за глада.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Предишната Волга много ми харесваше с овалните си фарове. После разбрах, че фаровете били Bosch и нямало нищо руско в тях !