IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малкият джип на Tesla ще дойде след 2020

Компактният Model Y ще е базиран на Model 3 и също ще бъде електрически

Малкият джип на Tesla ще дойде след 2020

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск оповести, че гамата на производителя на електромобили ще се допълни с компактен SUV – Model Y, но след това направи уточнение в Twitter, новият модел ще се появи „след няколко години”.

Tesla Model Y - след 2020 година

Сега Tesla предлага луксозните Model S и Model X, в най-скоро време трябва да започне производството на по-достъпния Model 3 и Model Y ще допълни гамата. След Model Y се очакват още електрически модели, може би електрически миниван и пикап.

Що се отнася до името на Model Y, Мъск още през 2016 година обяви в Twitter, че след Y, компанията трябва да е „непостоянна” в избора на имена. Досега Tesla стриктно спазваше формулата S3XY, което може да бъде разчетено и като „sexy”, каквото всъщност е и маркетинговото послание.

Tesla Model Y - след 2020 година

След това Мъск публикува нов туит, в който потвърди, че Model Y ще бъде изграден на шасито на Model 3, а очакваният в по-далечно бъдеще електрически миниван ще използва платформата на Model X. Много е вероятно дизайнът на Model Y да е силно заимстван от по-големия Model X, но най-вероятно новият модел ще се лиши от отварящите се вертикално врати – решение, което трябва да намали цената на електромобила.

Все още обаче това са единствените детайли, известни за Model Y, който обещава още вълнения за почитателите на Tesla и визията на Мъск.

Снимки: Tesla

0 от 500