IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Англичанин получи 10 000 лири заради дупка на пътя

Ямата сериозно повредила колата на британеца – Ferrari 458

Англичанин получи 10 000 лири заради дупка на пътя

Англичанинът Скот Николъс осъди властите на Острова да му платят обезщетение в рамките на 10 000 паунда (около 12 500 долара) за повредите на автомобила му, който е попаднал в дупка на пътя. Както съобщава The Mirror, машината на британеца – Ferrari 458, е пострадала сериозна край градчето Афорд.

Англичанин получи 10 000 паунда заради дупка на пътя

Щетите по суперколата не са никак малки – след удара в ямата са повредени колелото, окачането, няколко елемента от интериора и въздушната възглавница. При подаването на жалбата си Николас е съобщил, че ремонтът на автомобила е струвал повече от 12 000 долара, като е продължил над 3 месеца.

Съдът е наредил, общинските власти да платят щетите по колата в рамките на 2 седмици. Николъс, който ползва Ferrari-то си само през уикендите, е категоричен, че ще даде цялата сума за благотворителност. Той ще подкрепи фонд, събиращ средства за пострадали при подобни инциденти на пътя.

„Не става дума за пари, а за принципи”, заяви Николъс, който получава най-голямата сума в историята на Великобритания за подобен случай.

Снимка: Ferrari 

0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Тиквонии Банкински ( преди 6 години )
    А в Тиквостан на 100% ще се глоби шофера заради:"Несъобразена с пътните условия скорост"!А после ще се насъска НАП да види откъде пък тоя си е купил Ферари!?На овчето стадо: Да ви е честит още поне 1/2 мандат от ГРОБ!