IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Милиардерът, който иска да унищожи Нюрбургринг

Джон Морис строи най-дългата писта в света в пустинята край Лас Вегас

Милиардерът, който иска да унищожи Нюрбургринг

Звучи като сценарий за Джеймс Бонд: силно ексцентричен милиардер строи нещо грандиозно в пустинята и се придвижва с летяща реактивна раница. Но всъщност е съвсем реална история: предприемачът Джон Морис се е заел да построи недалеч от Лас Вегас най-дългата състезателна писта в света - и да сложи край на доминацията на Нюрбургринг.

Милиардерът, който иска да унищожи Нюрбургринг

Преди повече от десетилетие Морис купи комплекса Spring Mountain Motorsports Ranch и след дълги разправии най-после успя да придобие и съседните имоти, за да довърши планираното разширяване. Когато то приключи, състезателното трасе ще е дълго 24 км - с цели 3 км повече от класическото трасе в планината Айфел, което в момента е най-дългата официална състезателна писта в света. Морис е намислил също да отнеме на легендарната Северна дъга на Нюрбургринг славата на мястото, където производителите се опитват да подобряват рекордите за скорост.

Милиардерът, който иска да унищожи Нюрбургринг

Освен това в новия комплекс Spring Mountain ще има и 9.6-километрово офроуд трасе, а също и 1.8 км зона за драг рейсинг (която може да се използва и като самолетна писта). Около тях Морис строи цяло градче - с хотели, луксозни вили, ресторанти, киносалони, автомивки и най-различни атракции. Самият Морис е ентусиаст за всякакви футуристични играчки и предлага полети с реактивни раници. Неговият опит да ги демонстрира пред местен тв канал сътвори едно от най-смешните неща в жив ефир напоследък - вижте видеото:



Морис е професионален инвеститор, който натрупа милиардното си състезание, купувайки и продавайки най-различни компании от финансовия и технологичния сектор. Предприемачът е сигурен, че и Spring Mountain ще бъде печеливш проект, отбелязва Bloomberg. Освен от хотелите и от таксите за ползване на пистата, Морис планира да печели от продажбата на специално подготвени спортни автомобили, а също и от таксите за членство в клуба - 45 000 долара за първоначално присъединяване и после по 5000 долара годишно.
 

Тагове: spring mountain
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А и само да питам - какво обработваш на исторически факти? Или ги знаеш или не ги знаеш? Ако ги обработиш те вече се отдалечават от истината, което си е чиста проба опит за лъжа. Ако това ти е целта - да не съм писал глупости и лъжи в коментарите си и не съм "обработвал" знанията си.ПхаххХахАх искрено ме разсмя!
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Съобразяват се защото искат да имат търговия с тях и да ползват техни продукти, а не защото лошия американец им е казал така.Бацил е жаргонно наименование на ***, който ползва тяло приемник, за да живее използвайки го. Американците не живеят на гърба на никого, така че сравнението ти е изключително неточно и некоректно. Всичко е въпрос на интереси в световната политика и понеже ние не можем да си отстояваме интересите и се продаваме за жълти стотинки се сърдим на "големите".Еми така е...
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя па отличника , повече от ясно е че и да имаш някакви знания не знаеш как да ги обработиш...то това реално е интелекта , но все пак , не съм казал че харесвам Европейските колонизатори , но на повечето нормални хора им е ясно че Европейците се съобразяват с Американците а не обратното , което ги прави номер едно световен бацил на планетата
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Брей, американците са некви изчадия от ада така ли ?Защото иначе великите преселения на народите са се случвали с подписани договори и братска любов?Или кръстоносните походи са хуманитарна мисия на развитата европа ? Сигурно и американците са измислили робството, а не са го пренесли, като практика от държавите колонизатори от европа?Не смятам да падам на нивото на *** завършило 3ти клас с отличен 3 ...Просто не ти стига акъла и знанията, за да водиш нормален спор и диалог.
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя па , Американска демокрация , след като избиха индианците 94 млн. и им завзеха земята , заробиха Африка и създадоха робството , след което се преместиха азиатската част и прокараха демокрация и там , накарая унищожиха и арабския свят...това не е демокрация , това се нарича организирана престъпност на високо ниво...ние изчезваме благодарение на тяхната демокрация...но е хубаво че си се напушил и си сложил розавите очила
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То по тая логика твойта, европа е населена с народи, които не са се пръкнали от тези земи, а са дошли от африка и азия ... ама се наричаме европейци нали?И те премахнаха робството да и са най-старата демокрация в света - все факти.И компанийте са им най-технологични и най-големите и водещите в света? Все факти. Само закоравелите ви тикви си живеят в 70те години, когато видиш ли нещо правено в ФГР свършваш. Ама същото тва ФГР е изградено от Американците и англичаните отново. Смешки такива.
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Заглавието е подвеждащо. Как така иска да унищожи Нюрбургринг не ми става ясно. Човека си строи писта в пустинята и е на друг континент дори и изобщо не е пряка сонКУРенция на немската писта с руски собственик. Явно от такива бълвочи се търси сензацията. И едната и другата писта ще си имат клиенти и любителите на колите и тези с бензин в кръвта би трябвало да се радват, че се прави нещо ново и предполагам страхотно вместо да плюят и да се вързват на журналистически изцепки.
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Който не е бил, на легендарни писти като Спа и Нюрбургринг, само може да говори глупости.Постоянната промяна в надморската височина, постоянната промяна на климата (и на двете писти), историята на двете писти, харизмата и т.н. Писта в пустинята... Не е лошо като идея, колкото повече писти, толкова по-добре, разбира се. Но да говориш, че ще е конглокент на Ринга, това е несериозно. Спа я сложих тук, защото и тя като Ринга, е в гориста местност и е с смного променлив климат. :)
  • #9
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тая писта като я отворят , бирените шкембета най-добре да се откажат въобще от тая бизнес и да си останат с вурстовете и киселото зеле.Там са наистина 1 ,за разлика от лъжливата пропаганда с автомобилите им!!
  • #8
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ти на това в америка му викаш най сарата демокрация гледай бандите на ню йорк и ще ти настръхнат косите