IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Tesla Model 3 ще е най-безопасният автомобил в света

Седанът излиза на пазара научен да се справя с всяка ситуация (ВИДЕО)

Защо Tesla Model 3 ще е най-безопасният автомобил в света

Електрическият седан Model 3, чиито продажби компанията Tesla планира да започне по-късно тази година, ще бъде най-безопасният автомобил в света. Това твърди в своя анализ експертът от банката Morgan Stanley - Адам Джонас, цитиран от изданието Fortune.

Новата Tesla Model 3 ще бъде най-безопасният автомобил в света (ВИДЕО)

Според неговото изследване, благодарение на своите технологии и програмно обезпечение новият електромобил на Tesla ще бъде поне 10 пъти по-безопасен от средностатистическия автомобил, предлаган на пазара в наши дни. Така бъдещият модел ще има 90% по-малки шансове да попадне в катастрофа, която да завърши със смърт на шофьора или някой от пасажерите му.

Най-важното предимство на продукта на Tesla e, че в неговия автопилот ще бъде внедрен алгоримът за „групово обучение”, благодарение на който компютърните системи на автомобила ще могат да обменят информация за пътната обстанкова с останалите превозни средства на марката. Така чисто новият седан, веднага след слизането си от конlейра, ще разполага с целия шофьорски опит, натрупан о останалите коли на Tesla, които вече са навъртели десетки милиони километри по света.

Според доклада на Morgan Stanley, през следващите 15 месеца електромобилите на Tesla ще можат да удвоят сегашния си пробег, който за всички тях е около 7,5 млн. км дневно. През 2030 г. колите на американския производител ще изминават общо към 700 млн. км дневно, което ще бъде два пъти повече от резултата на превозните средства, използвани от компанията за таксита Uber.

От банката обаче прогнозират, че най-добре продаваният автомобил на Tesla Motors няма да бъде Model 3, а компактният всъдедеход Model Y, който компанията на Илон Мъск предвижда да предложи на пазара през 2018 г.


Самият Мъск на свой ред покани в централата на Tesla представители на медиите, за да им покаже Model 3. Пред тях бизнесменът потвърди вече познатите технически характеристики на автомобила и най-вече неговата стартова цена – 35 000 щатски долара.

Снимка: Tesla; Видео: AutoExpress
 

 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Най доволни клиенти ( преди 6 години )
    То пък защото другите не се чупят. Самият факт, че Тесла са на първо място по удовлетворение на клиентите, говорите те са най качествените автомобили предлагани към момента. Освен това са:-Най-бързите-Най-сигурните-най-чаканите Серийни автомобили към днешна дата. Забележи че употребих думата автомобили, а не електромобили. О
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Все нещо им се разваля на тези тесли. И както разбирам в студено време не могат да минат и половината от обещания пробег. Доста разочароващо.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Не се движат? ( преди 6 години )
    Казваш на изминаването на седем милиона километра само за ден, всеки Божи ден, че автомобилите на Тесла не се движат? Представям си какво ще е като се пораздвижат малко. Хора излезте от измисления си свят. Света не е само селото в което се намирате. Тези статии които считате за пропаганда, не са за картинки от дъвки би-бип, А за реални автомобили, които се движат по пътищата. Аз самия също не мога да си позволя Тесла, но не си и помислям да ги плюя, защото гроздето било кисело.
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами не знам. В Европа не ги купуват. Не, че имат и сервизна мрежа, де. С трици маймуни,...
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Русия" е силно притеснена за приходите на петролната мафия :)
  • #2
    6 rate up comment 18 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Аман от маркетинг булшит.Нямам търпение да видя клипчета как този поне 10 пъти по-безопасен автомобил си общува със Самари-те в Москва.
  • #1
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Пак са почна с пропагандата.