IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финландец ще плати 77 000 евро за неспиране пред пешеходец

Много бързах и нямах време да спра, оправдава се милиардерът

Финландец ще плати 77 000 евро за неспиране пред пешеходец

Окръжният съд в Хелзинки глоби финландския милиардер Анти Илбари Аарнио-Вихури със 77 000 евро за това, че не е спрял да пропусне пешеходец. Това съобщава изданието Iltra-Sanomat.

Финландец ще плати 77 000 евро за неспиране пред пешеходец

Инцидентът се е случил на 5 март 2016 г. Бизнесменът, чието състояние се оценява на 1,7 млрд. евро, не пропуснал пешеходец, въпреки че останалите автомобили около него са спрели напълно. Никой не е пострадал случая, а нарушителят заявил пред полицията, че не е имал време да спре.

Адвокатите на милиардера са оспорвали решението, като са поискали глобата да бъде по-малка. Съдът обаче не е взел под внимание аргументите им и бизнесменът има 12 дни, в които да плати глобата, в противен случай може да влезе в затвора.

Самата сума е рекордна за подобно провинение, но във Финландия глобите за нарушения на пътя се определят от доходите на нарушителя. Аарнио-Вихури е един от най-богатите хора в страната, като компанията му се занимава с търговия на електронна техника и има участие в авиационната индустрия.

Снимка: Iltra-Sanomat
 

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    това пешеходеца е странно животно и законодателя гледайки на него като на чифтокопитно животно му вменява как гражданина имал право да пресича дву или четирилентова улица като имал предимство пред няколко тона желязо движещи се със стотина километра пожелавм успех на пешеходците
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Заблуждавате се предизборно, червени дедо - никога в България пътните глоби не са били функция от доходите на нарушителя!
  • #3
    14 rate up comment 8 rate down comment
    край ( преди 7 години )
    Размера на глобата се определя и от нарушението и ОТ доходите на нарушителя. Така беше и при "скапания" социализъм в България. после дойде демокрацията и сега има глоби по20 лева дето за некой баровец са по-малко от пурата му.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    сЪДИЯТА ( преди 7 години )
    Финландец ще плати 77 000 евро за неспиране пред пешеходецМного бързах и нямах време да спра, оправдава се милиардерът ... AаА, Аз Немъм Време да ТЕ чекъм да Ми платиш... като клиент на базар за ХаШиШ...
  • #1
    30 rate up comment 3 rate down comment
    krko ( преди 7 години )
    Хахаха, ееех будала - да дойде в България - тук не само няма да го глобят, но и пари може да изкара - пешеходецът го изкарват съпричинител на катастрофата - съответно плаща на баровеца скъпото возило. Болен здрав носи. Финландците нямаме ама никакъв шанс да ги достигнем, освен ако не хукнем в обратна посока и не ги пресрещнем/.